of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Doblo is iets hipper dan zijn voorganger. Het lijkt op een face-lift maar de auto is volledig nieuw ontworpen.

Fiat heeft meer gegevens bekend gemaakt van de Nuovo Doblo Cargo die in 2010 op de markt komt.


— foto: Nuovo Fiat Doblo op basis van nieuw platform.

Net als bij de vorige Doblo, kunnen klanten kiezen uit de Nuovo Doblo met korte wielbasis en de Nuovo Doblo met lange wielbasis. De korte variant kan ook met hoger dak worden geleverd. De laadvermogens bedragen 750 kg (korte versie) en 1000 kg (lange versie). Qua laadlengte verandert er niet veel, maar qua breedte wel. De Nuovo Doblo is zo'n tien centimeter breder dan zijn voorganger. In het interieur is dat terug te vinden aan de bredere laadruimte tussen de achterwielen.


— foto: De Doblo is wat hipper geworden dan die van zijn voorganger. De ontwerpers hebben zich mogen uitleven. De achterkant is natuurlijk vierkant, daar ontkom je niet aan, maar voor de voorpartij hebben de Italianen zich laten inspireren door de vormen van een madrone, zo lijkt het wel.

Weinig verschil in afmetingen en modellen... wat verandert er eigenlijk wŤl bij de Doblo Cargo, vraag je je af. Toch heel wat, want de Doblo is wel degelijk een nieuw ontworpen bestelauto — eigenlijk is hij van de grond af aan opnieuw opgebouwd waarbij het vertrouwde concept zoveel mogelijk is nagešapt. Het nieuwe platform is veiliger, heeft betere rij-eigenschappen (onder andere dankzij de verbeterde wielophanging) en is bijvoorbeeld ook geschikt om te leveren als platform-cabine (en dat zal volgend jaar dan ook gebeuren).

Er is goed gekeken naar de electronische systemen. Het interieur is volledig nieuw. Er zijn tal van handigheidjes toegepast. Zo zijn de zijdeuren nu ook te bedienen als je handschoenen aan hebt, en kun je de achterportieren met ťťn vinger openen — handig als je je handen vol hebt. In de cabine zien we een opbergvak in het dak, en een documenthouder op de middenconsole. Het dashboard is geheel nieuw, maar op het laatste moment is er nog een beetje onhandig een navigatiepaneeltje toegevoegd.


— foto: Laadruimte is breder dan bij de vorige versie. Optioneel met horizontale ladingstangen waarmee je een ladder of buizen in de laadruimte kunt vervoeren.

Het laadvermogen van de korte versie bleef vrijwel ongewijzigd (750 kg). De lange versie kreeg 130 kg extra laadvermogen en mag nu 1000 kg laden, hetgeen best veel is voor zo'n compacte auto.

Op motorengebied verandert er ook het een en ander. Wij zijn persoonlijk nogal gecharmeerd van de 1,3 liter turbodiesel, met een gemiddeld gebruik van minder dan 1 op 20. De 66 kW die dit mini-motortje levert zijn ruim voldoende voor een normale belasting. De 1,9 liter diesel verdween uit het programma. In plaats daarvan kwamen er een 1.6 liter (met 77 kW) en een 2,0 liter met 99 kW. De 1,4 liter benzine blijft ook leverbaar, en volgend jaar komt er weer een versie op aardgas.

Van de platformcabines zijn nog geen foto's voorhanden. Deze chassis worden leverbaar in twee lengtes, met maximale opbouwlengtes van 225 resp. 280 cm, maximale opbouwbreedte 187 cm.

De in Turkije gebouwde Doblo is de afgelopen jaren een succesnummer geweest voor Fiat, en deze fabrikant zal er alles aan doen om dat voort te zetten met deze Nuovo Doblo.
(24 december 2009)

Zie ook: Aankondiging nieuwe Doblo.

 • in Alle Bestel- en Vrachtauto's vindt u technische gegevens en prijzen van alle bedrijfsvoertuigen.

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Verzekeringen
  voor bedrijfswagens


  Het verzekeren van kan zowel ... > Meer

  Volvo
  FH / FH16 Globetrotter 25 Years Special Edition


  Speciale uitvoering van de FH ... > Meer

  BTW terugvordering
  Voor heel Europa


  ... > Meer

  Iveco
  Eurocargo ML65E14 (ML65E16)


  In 2009 vernieuwd licht en de ... > Meer

  VDO
  TIS-Web Starterkit


  Starterset voor en Hiermee en ... > Meer

  Volvo
  FH 6x2V Luchtvering (Low) NLA


  De Volvo FH is de grootste en ... > Meer

  Libner
  C+ opbouw


  Eendelige voor opleggers. als ... > Meer

  Iveco
  Daily 70C21 Hybride


  De Daily chassiscabine met in ... > Meer

  PPL
  Peet Pneumatic Leg


  De Peet Pneumatic Leg ook wel ... > Meer

  DAF Trucks
  EAS


  Voor de nieuwe CF en XF heeft ... > Meer

  Vijftigste Scania trekker
  voor transporteur Fellinger uit Roden


  Transportbedrijf Fellinger in ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Actros 1824 L


  Zeldzame variant van de een / ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon