of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Doblo is iets hipper dan zijn voorganger. Het lijkt op een face-lift maar de auto is volledig nieuw ontworpen.

Fiat heeft meer gegevens bekend gemaakt van de Nuovo Doblo Cargo die in 2010 op de markt komt.


— foto: Nuovo Fiat Doblo op basis van nieuw platform.

Net als bij de vorige Doblo, kunnen klanten kiezen uit de Nuovo Doblo met korte wielbasis en de Nuovo Doblo met lange wielbasis. De korte variant kan ook met hoger dak worden geleverd. De laadvermogens bedragen 750 kg (korte versie) en 1000 kg (lange versie). Qua laadlengte verandert er niet veel, maar qua breedte wel. De Nuovo Doblo is zo'n tien centimeter breder dan zijn voorganger. In het interieur is dat terug te vinden aan de bredere laadruimte tussen de achterwielen.


— foto: De Doblo is wat hipper geworden dan die van zijn voorganger. De ontwerpers hebben zich mogen uitleven. De achterkant is natuurlijk vierkant, daar ontkom je niet aan, maar voor de voorpartij hebben de Italianen zich laten inspireren door de vormen van een madrone, zo lijkt het wel.

Weinig verschil in afmetingen en modellen... wat verandert er eigenlijk wŤl bij de Doblo Cargo, vraag je je af. Toch heel wat, want de Doblo is wel degelijk een nieuw ontworpen bestelauto — eigenlijk is hij van de grond af aan opnieuw opgebouwd waarbij het vertrouwde concept zoveel mogelijk is nagešapt. Het nieuwe platform is veiliger, heeft betere rij-eigenschappen (onder andere dankzij de verbeterde wielophanging) en is bijvoorbeeld ook geschikt om te leveren als platform-cabine (en dat zal volgend jaar dan ook gebeuren).

Er is goed gekeken naar de electronische systemen. Het interieur is volledig nieuw. Er zijn tal van handigheidjes toegepast. Zo zijn de zijdeuren nu ook te bedienen als je handschoenen aan hebt, en kun je de achterportieren met ťťn vinger openen — handig als je je handen vol hebt. In de cabine zien we een opbergvak in het dak, en een documenthouder op de middenconsole. Het dashboard is geheel nieuw, maar op het laatste moment is er nog een beetje onhandig een navigatiepaneeltje toegevoegd.


— foto: Laadruimte is breder dan bij de vorige versie. Optioneel met horizontale ladingstangen waarmee je een ladder of buizen in de laadruimte kunt vervoeren.

Het laadvermogen van de korte versie bleef vrijwel ongewijzigd (750 kg). De lange versie kreeg 130 kg extra laadvermogen en mag nu 1000 kg laden, hetgeen best veel is voor zo'n compacte auto.

Op motorengebied verandert er ook het een en ander. Wij zijn persoonlijk nogal gecharmeerd van de 1,3 liter turbodiesel, met een gemiddeld gebruik van minder dan 1 op 20. De 66 kW die dit mini-motortje levert zijn ruim voldoende voor een normale belasting. De 1,9 liter diesel verdween uit het programma. In plaats daarvan kwamen er een 1.6 liter (met 77 kW) en een 2,0 liter met 99 kW. De 1,4 liter benzine blijft ook leverbaar, en volgend jaar komt er weer een versie op aardgas.

Van de platformcabines zijn nog geen foto's voorhanden. Deze chassis worden leverbaar in twee lengtes, met maximale opbouwlengtes van 225 resp. 280 cm, maximale opbouwbreedte 187 cm.

De in Turkije gebouwde Doblo is de afgelopen jaren een succesnummer geweest voor Fiat, en deze fabrikant zal er alles aan doen om dat voort te zetten met deze Nuovo Doblo.
(24 december 2009)

Zie ook: Aankondiging nieuwe Doblo.

 • in Alle Bestel- en Vrachtauto's vindt u technische gegevens en prijzen van alle bedrijfsvoertuigen.

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Trimble
  Tachotime Manager


  Systeem waarmee een kan of de ... > Meer

  Iveco
  Stralis AS 260S48 YFS-GV Low 6x2 chassis


  Laag 6x2 chassis van de Iveco ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Econic 2629 / 2633 LLTNLA


  Typisch perswagenchassis met ... > Meer

  Bucher SchŲrling
  CityCat 1000


  Bucher SchŲrling in januari ... > Meer

  Scania
  P230 DB4x2 MNA chassis


  Bakwagenchassis voor in 450, ... > Meer

  Broshuis
  6ABSD-85/1


  Semi-dieplader in de nieuwe ... > Meer

  Groeneveld
  Twin 3 XL met 20 liter pomp


  XL-uitvoering van het Twin-3 ... > Meer

  Nooteboom
  MCOS-58-04(EB)


  4 assige hydraulisch Een die ... > Meer

  Renault Trucks
  T 460


  Renault T-series trekker met ... > Meer

  DAF
  Connect


  DAF Connect is een ontwikkeld ... > Meer

  Gemco - Mercedes-Benz
  Arocs 3642 LK 8x4 963-8-H


  Multi-purpose op basis van de ... > Meer

  Renault Trucks
  C 520 8x4 Tridem


  Renaults bouwchassis C-serie ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon