of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Fiat komt in 2010 met geheel nieuwe Doblo — ook leverbaar als laag chassis.

Fiat komt medio 2010 met een geheel vernieuwde Fiat Doblo Cargo. De eerste foto's van de auto zijn nu al vrijgegeven, uiteraard om de concurrentie een stap voor te zijn. Vanaf volgende maand kan de auto in Nederland worden besteld; hij wordt dan de volgende zomer afgeleverd. De fabriek heeft nog geen technische gegevens prijsgegeven, maar wij zetten de voorlopige gegevens al even op een rijtje.

Het voornaamste verschil met de vorige Doblo Cargo is het formaat: zo'n twintig centimeter langer en plm. 10 cm breder dan zijn voorganger. Dat betekent een laadruimtewinst van twee decimeter (bij de korte versie). Bij de verlengde versie groeit de laadlengte van 215 naar 220 cm. De ruimte tussen de wielkasten groeit naar 123 cm, waardoor er nu een europallet dwars tussen de wielen kan worden geladen. Andere merken bieden dit reeds bij hun compacte bestelauto's — Fiat deed dat nog niet.— foto: Niet zomaar een facelift: de Doblo 2010 is van top tot teen nieuw.— foto: Korte uitvoering kreeg meer binnenruimte door langere wielbasis. Met deze kleur zou je hem haast de Fiat Diablo gaan noemen.

Het is niet erg dat de Doblo enigszins groeit, omdat Fiat sinds kort weer een echte kleine besteller (de Fiorino) in het programma heeft. Je kunt het inmiddels als een modus operandi beschouwen in de auto-industrie dat modellen om de paar jaar wat groeien, en dat er na verloop van tijd weer een kleiner model bijkomt.

Net zoals bij het huidige model, krijgt de Nuova Doblo ook een versie met hoog dak. Daarnaast — dat is wŤl bijzonder — komt er een laag chassis, dat bijvoorbeeld gebruikt kan worden voor de opbouw van een verkoopwagen of een koelcarrosserie. Het lage chassis wordt in twee lengtes leverbaar.

De motoren van de Doblo zijn in ItaliŽ zeer precies geoptimaliseerd. De 1.3 liter MultiJet diesel gaat 66 kW leveren. In het oude model was dat nog 55 kW. De 1.9 MJ houdt zijn vermogen van 77 kW. Daarnaast komt er een opgepepte 1.9 liter diesel met 99 kW. De motoren zijn leverbaar als euro4 of euro5, hebben een start&stop systeem en er komt een uitvoering met een automatisch schakelende versnellingsbak. De Natural Power-uitvoering (die op aardgas en benzine rijdt) en de gewone benzinemotor worden in de loop van 2010 ook weer leverbaar. De 1.3 diesel is lekker zuinig: Fiat belooft een verbruik van 4,8 liter op 100 km.— foto: Nieuw interieur. Beeldschermpje van de navigatie paste niet meer in het middenconsole.

Om het weggedrag te verbeteren, is de nieuwe DoblÚ uitgerust met een zogenoemd bi-link achterwielophangingsyteem. Daarnaast heeft de nieuwe Doblo ABS met EBD (elektronische remkrachtverdeling) en ESP met hillholder. De bestuurder wordt beschermd door gewone en zij-airbags, en als optie leverbaar zijn automatic climate control, cruise control, parkeersensoren, een Blue&Me handsfree systeem en niet te vergeten het Blue&Me TomTom navigatiesysteem. Vreemd genoeg is het scherm van de navigatie niet in het dashboard geÔntegreerd — maar er moeten natuurlijk ook nog wensen voor de toekomst overblijven.
(24 november 2009)

Zie ook: Technische gegevens van nieuwe Fiat Doblo bekend gemaakt.

 • in Alle Bestel- en Vrachtauto's vindt u technische gegevens van de nieuwe Fiat Doblo Cargo.

 • wat zijn uw ervaringen met de Doblo? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Trimble
  Tachotime Manager


  Systeem waarmee een kan of de ... > Meer

  Iveco
  Stralis AS 260S48 YFS-GV Low 6x2 chassis


  Laag 6x2 chassis van de Iveco ... > Meer

  Peugeot
  Expert Platformcabine L2 2.0 HDi 88kW


  Opbouwtoepassing van de ... > Meer

  Broshuis
  E-2190/27 SP


  Deze 3-assige enkel is in de ... > Meer

  Lamberet
  SR2 Greenliner


  Lamberet Sr2 Greenliner koel/ ... > Meer

  Hartog-Est / LAG
  oplegger met beweegbare tussenvloer


  Een bijzondere opdracht voor ... > Meer

  Volvo
  FE 4x2V Hybrid 225kW koelwagen


  Twee-assig Volvo FE met een ... > Meer

  Nooteboom
  OVB-48-03V(V) Teletrailer


  3 assige hydraulisch trailer, ... > Meer

  Verhoek Transport:
  TLNplanner Internet berekent rijtijden zeer goed


  Sinds september 2014 gebruikt ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Predictive Powertrain Control (PPC)


  Voor de Actros, Antos en nu ... > Meer

  Humbaur
  Maximus De Luxe


  Paarden-aanhanger van die met ... > Meer

  Snelle groei van Vlastuin
  Groep na magere periode


  Vlastuin Group-directeur van ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon