of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Transportbedrijf G. Snel in Woerden zet in op betere efficiency en brandstofbesparing met nieuw planningsysteem en slimme boordcomputers.

Een fundamentele verbetering in de efficiency en een belangrijke besparing in het brandstofverbruik. Met deze doelstellingen gaat transportbedrijf Snel in Woerden het nieuwe decennium in.

Woordvoerder Jan Hassing van Snel: "Tariefverhogingen zitten er niet in aan het eind van het jaar. We gooien het daarom helemaal op kostenbesparing en efficiŽnter werken."

Onlangs koos de logistiek dienstverlener voor implementatie van nieuwe ritten-optimaliseringssoftware, en vorige week viel het besluit om het hele wagenpark uit te rusten met boordcomputers.

De keuze is daarbij gevallen op de CarCube van leverancier Punch Telematix(voorheen ICS). G. Snel bouwt ze dit jaar in haar 85 trekkers en bestelde voor al zijn charters de mobiele oplossing van Punch Telematix. Een van de argumenten voor deze keuze is dat met het CarCube systeem de hele vloot — trekkers Ťn opleggers — in het complexe transportproces van Snel — meerdere planningsafdelingen in diverse vestigingen, opleggerwisselingen, fijnmazige distributie — kan worden aangestuurd.


— foto: CarCube registreert onder andere trailerwisselingen.

Eťn dag van te voren mailt het TMS (Transport Management Systeem) van G. Snel de afleveropdrachten naar de losadressen. Met het CarCube-systeem en de Ortec-planningssoftware weten planners, chauffeurs Ťn consignees het aflevertijdstip. Is er een vertraging, dan verstuurt de CarCube daarvan een bericht aan de planning en kan eventueel de klant worden ingelicht. Verder gaat Snel onder andere gebruik maken van emballage-registratie en trailerregistratie.

Een ander belangrijk argument en beoordelingscriterium was dat de CarCube chauffeurs informatie geeft over hun rijgedrag. De CarCube-rijstijlassistent visualiseert een aantal parameters zoals snelheid, toerental, versnelling, remgedrag en stationair verbruik. De chauffeur ontvangt real-time een signaal als hij niet volgens de "norm" (ingegeven door Snel) rijdt. Dat moet leiden tot een beter rijgedrag.

Bij een vijf weken durende test met twee voertuigen waarbij een CarCube werd ingebouwd Ťn de snelheidsbegrenzers van 89 naar 85 km/h werden teruggezet, werd een brandstofbesparing van 8% gerealiseerd. Hassing: "Dat is een enorme besparing. We zijn met onze chauffeurs heel actief bezig met zuinig rijden. Ze volgen een training in het kader van Het Nieuwe Rijden. Daar krijg je al besparingen van enkele procenten mee. De lager ingestelde begrenzer en de CarCube doen de rest. Maar onderschat niet de psychologische factor. Alleen al door het een gespreksonderwerp te maken, kun je besparen op je dieseluitgaven."

"We hebben binnen dit hele investeringsprogramma ook nog een aantal nieuwe voertuigen gekocht. Toen we het brandstofverbruik van deze DAF's vergeleken met de oudere types, waren we aangenaam verrast."


— foto: Snel beoogt een flinke kostenbeparing met nieuwe voertuigen, rijstijlmonitoring en real-time planning.

Bij de selectie van boordcomputers was ook leverancier Groeneveld / Greencat uit Gorinchem in de race. Het systeem TopIQ van Groeneveld kwam volgens Hassing goed uit de bus, maar CarCube kreeg uiteindelijk de voorkeur vanwege prijsverschil en de mogelijkheden voor rijstijlmonitoring.
(10 november 2009)

Reacties
Dat Snel voor CarCube heeft gekozen heeft gekozen is heel verstandig, wij gebruiken n.l. (Wieland in Axel) dit apparaat ook, alleen moet ik Snel waarschuwen om niet de plastic beschermfolie van het apparaat te halen, want dan wordt het schermpje gauw beschadigd en niet schoonmaken met schoonmaakmiddelen zoals GlassCleaner, immers dan heb je kans dat de CarCube het niet meer doet.
Tevens moet ik Snel een compliment geven voor de schuine laaddocks van zijn magazijn, dit is voor het aan- en afdokken veel gemakkelijker voor de chauffeurs en vermijdt ook zo veel schades, zoals spiegels e.d. en tevens kost het minder open terrein.
Hiermede kan men zien , dat Snel nog een echte vervoerder is, daar wordt tenminste nagedacht om zo effectief mogelijk met de beschikbare ruimte om te springen.
Nab van Luyk, Wieland Transport, Axel.

 • in Alle Bestel- en Vrachtauto's vindt u technische gegevens en prijzen van alle bedrijfsvoertuigen.

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Verzekeringen
  voor bedrijfswagens


  Het verzekeren van kan zowel ... > Meer

  Volvo
  FH / FH16 Globetrotter 25 Years Special Edition


  Speciale uitvoering van de FH ... > Meer

  Iveco
  Daily 35S18V WB395 H2 / 40C18V WB395 H3


  De langste Iveco Daily is in ... > Meer

  Pacton
  Container X-press 3-assige wide spread schamelaanhanger


  De Pacton Container X-press , ... > Meer

  Imbema Rhiwa
  Premium Parkeersensoren


  Inbouw parkeersensoren voor ... > Meer

  Renault Trucks
  Maxity Elektrisch L1 / L2 / L3


  De elektrische Renault Maxity ... > Meer

  Schmitz - Cargo Floor
  S.SF


  Complete schuifvloertrailer - ... > Meer

  HIAB
  Roof Crane (RC)


  HIAB heeft een innovatieve op ... > Meer

  Volvo
  FH16 550 / 650 / 750 euro6 4x2T


  De introductie van de nieuwe ... > Meer

  Volvo
  FH16 750 6x2V NLA Vast


  Volvo FH16 met 750 pk motor, ... > Meer

  Langendorf
  SKS-HS


  Die Langendorf Kipper vom Typ ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Arocs 4151 K 8x8/4


  Kipperchassis van met een gvw ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon