of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Transportbedrijf G. Snel in Woerden zet in op betere efficiency en brandstofbesparing met nieuw planningsysteem en slimme boordcomputers.

Een fundamentele verbetering in de efficiency en een belangrijke besparing in het brandstofverbruik. Met deze doelstellingen gaat transportbedrijf Snel in Woerden het nieuwe decennium in.

Woordvoerder Jan Hassing van Snel: "Tariefverhogingen zitten er niet in aan het eind van het jaar. We gooien het daarom helemaal op kostenbesparing en efficiŽnter werken."

Onlangs koos de logistiek dienstverlener voor implementatie van nieuwe ritten-optimaliseringssoftware, en vorige week viel het besluit om het hele wagenpark uit te rusten met boordcomputers.

De keuze is daarbij gevallen op de CarCube van leverancier Punch Telematix(voorheen ICS). G. Snel bouwt ze dit jaar in haar 85 trekkers en bestelde voor al zijn charters de mobiele oplossing van Punch Telematix. Een van de argumenten voor deze keuze is dat met het CarCube systeem de hele vloot — trekkers Ťn opleggers — in het complexe transportproces van Snel — meerdere planningsafdelingen in diverse vestigingen, opleggerwisselingen, fijnmazige distributie — kan worden aangestuurd.


— foto: CarCube registreert onder andere trailerwisselingen.

Eťn dag van te voren mailt het TMS (Transport Management Systeem) van G. Snel de afleveropdrachten naar de losadressen. Met het CarCube-systeem en de Ortec-planningssoftware weten planners, chauffeurs Ťn consignees het aflevertijdstip. Is er een vertraging, dan verstuurt de CarCube daarvan een bericht aan de planning en kan eventueel de klant worden ingelicht. Verder gaat Snel onder andere gebruik maken van emballage-registratie en trailerregistratie.

Een ander belangrijk argument en beoordelingscriterium was dat de CarCube chauffeurs informatie geeft over hun rijgedrag. De CarCube-rijstijlassistent visualiseert een aantal parameters zoals snelheid, toerental, versnelling, remgedrag en stationair verbruik. De chauffeur ontvangt real-time een signaal als hij niet volgens de "norm" (ingegeven door Snel) rijdt. Dat moet leiden tot een beter rijgedrag.

Bij een vijf weken durende test met twee voertuigen waarbij een CarCube werd ingebouwd Ťn de snelheidsbegrenzers van 89 naar 85 km/h werden teruggezet, werd een brandstofbesparing van 8% gerealiseerd. Hassing: "Dat is een enorme besparing. We zijn met onze chauffeurs heel actief bezig met zuinig rijden. Ze volgen een training in het kader van Het Nieuwe Rijden. Daar krijg je al besparingen van enkele procenten mee. De lager ingestelde begrenzer en de CarCube doen de rest. Maar onderschat niet de psychologische factor. Alleen al door het een gespreksonderwerp te maken, kun je besparen op je dieseluitgaven."

"We hebben binnen dit hele investeringsprogramma ook nog een aantal nieuwe voertuigen gekocht. Toen we het brandstofverbruik van deze DAF's vergeleken met de oudere types, waren we aangenaam verrast."


— foto: Snel beoogt een flinke kostenbeparing met nieuwe voertuigen, rijstijlmonitoring en real-time planning.

Bij de selectie van boordcomputers was ook leverancier Groeneveld / Greencat uit Gorinchem in de race. Het systeem TopIQ van Groeneveld kwam volgens Hassing goed uit de bus, maar CarCube kreeg uiteindelijk de voorkeur vanwege prijsverschil en de mogelijkheden voor rijstijlmonitoring.
(10 november 2009)

Reacties
Dat Snel voor CarCube heeft gekozen heeft gekozen is heel verstandig, wij gebruiken n.l. (Wieland in Axel) dit apparaat ook, alleen moet ik Snel waarschuwen om niet de plastic beschermfolie van het apparaat te halen, want dan wordt het schermpje gauw beschadigd en niet schoonmaken met schoonmaakmiddelen zoals GlassCleaner, immers dan heb je kans dat de CarCube het niet meer doet.
Tevens moet ik Snel een compliment geven voor de schuine laaddocks van zijn magazijn, dit is voor het aan- en afdokken veel gemakkelijker voor de chauffeurs en vermijdt ook zo veel schades, zoals spiegels e.d. en tevens kost het minder open terrein.
Hiermede kan men zien , dat Snel nog een echte vervoerder is, daar wordt tenminste nagedacht om zo effectief mogelijk met de beschikbare ruimte om te springen.
Nab van Luyk, Wieland Transport, Axel.

 • in Alle Bestel- en Vrachtauto's vindt u technische gegevens en prijzen van alle bedrijfsvoertuigen.

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Trimble
  Tachotime Manager


  Systeem waarmee een kan of de ... > Meer

  Iveco
  Stralis AS 260S48 YFS-GV Low 6x2 chassis


  Laag 6x2 chassis van de Iveco ... > Meer

  Fontaine
  H5092 koppelschotel


  Heavy duty koppelschotel van ... > Meer

  CairgoBag
  Superflow stuwsysteem


  Compleet systeem voor het van ... > Meer

  Cuppers
  KO 12-20 SL kipper voor bulk- en pallettransport


  Twee-assige bulkoplegger, het ... > Meer

  D-Tec
  CC 42G3S Container carrier voor 40 ft


  Als concurrent voor de grote ... > Meer

  Volvo
  FH460 6x2T euro6 VLA


  6x2 uitvoering (voorloopas) & ... > Meer

  Volvo
  FM410 4x2T euro6 Light Concept


  Volvo FM trekker in Light met ... > Meer

  Fliegl
  Containerchassis


  ... > Meer

  Mercedes-Maybach
  S 600 Pullman Guard


  Het wordt er niet leuker op S ... > Meer

  Volvo - LAG
  FM370 6x2 V High gestuurde naloopas tankwagen


  Chassis van de Volvo FM met / ... > Meer

  Mercedes-Benz - Hertoghs
  Actros 2842 LENA 6x2/4 - Schuifzeilbak


  Actros drie-assig voorzien De ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon