of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Transportbedrijf G. Snel in Woerden zet in op betere efficiency en brandstofbesparing met nieuw planningsysteem en slimme boordcomputers.

Een fundamentele verbetering in de efficiency en een belangrijke besparing in het brandstofverbruik. Met deze doelstellingen gaat transportbedrijf Snel in Woerden het nieuwe decennium in.

Woordvoerder Jan Hassing van Snel: "Tariefverhogingen zitten er niet in aan het eind van het jaar. We gooien het daarom helemaal op kostenbesparing en efficiŽnter werken."

Onlangs koos de logistiek dienstverlener voor implementatie van nieuwe ritten-optimaliseringssoftware, en vorige week viel het besluit om het hele wagenpark uit te rusten met boordcomputers.

De keuze is daarbij gevallen op de CarCube van leverancier Punch Telematix(voorheen ICS). G. Snel bouwt ze dit jaar in haar 85 trekkers en bestelde voor al zijn charters de mobiele oplossing van Punch Telematix. Een van de argumenten voor deze keuze is dat met het CarCube systeem de hele vloot — trekkers Ťn opleggers — in het complexe transportproces van Snel — meerdere planningsafdelingen in diverse vestigingen, opleggerwisselingen, fijnmazige distributie — kan worden aangestuurd.


— foto: CarCube registreert onder andere trailerwisselingen.

Eťn dag van te voren mailt het TMS (Transport Management Systeem) van G. Snel de afleveropdrachten naar de losadressen. Met het CarCube-systeem en de Ortec-planningssoftware weten planners, chauffeurs Ťn consignees het aflevertijdstip. Is er een vertraging, dan verstuurt de CarCube daarvan een bericht aan de planning en kan eventueel de klant worden ingelicht. Verder gaat Snel onder andere gebruik maken van emballage-registratie en trailerregistratie.

Een ander belangrijk argument en beoordelingscriterium was dat de CarCube chauffeurs informatie geeft over hun rijgedrag. De CarCube-rijstijlassistent visualiseert een aantal parameters zoals snelheid, toerental, versnelling, remgedrag en stationair verbruik. De chauffeur ontvangt real-time een signaal als hij niet volgens de "norm" (ingegeven door Snel) rijdt. Dat moet leiden tot een beter rijgedrag.

Bij een vijf weken durende test met twee voertuigen waarbij een CarCube werd ingebouwd Ťn de snelheidsbegrenzers van 89 naar 85 km/h werden teruggezet, werd een brandstofbesparing van 8% gerealiseerd. Hassing: "Dat is een enorme besparing. We zijn met onze chauffeurs heel actief bezig met zuinig rijden. Ze volgen een training in het kader van Het Nieuwe Rijden. Daar krijg je al besparingen van enkele procenten mee. De lager ingestelde begrenzer en de CarCube doen de rest. Maar onderschat niet de psychologische factor. Alleen al door het een gespreksonderwerp te maken, kun je besparen op je dieseluitgaven."

"We hebben binnen dit hele investeringsprogramma ook nog een aantal nieuwe voertuigen gekocht. Toen we het brandstofverbruik van deze DAF's vergeleken met de oudere types, waren we aangenaam verrast."


— foto: Snel beoogt een flinke kostenbeparing met nieuwe voertuigen, rijstijlmonitoring en real-time planning.

Bij de selectie van boordcomputers was ook leverancier Groeneveld / Greencat uit Gorinchem in de race. Het systeem TopIQ van Groeneveld kwam volgens Hassing goed uit de bus, maar CarCube kreeg uiteindelijk de voorkeur vanwege prijsverschil en de mogelijkheden voor rijstijlmonitoring.
(10 november 2009)

Reacties
Dat Snel voor CarCube heeft gekozen heeft gekozen is heel verstandig, wij gebruiken n.l. (Wieland in Axel) dit apparaat ook, alleen moet ik Snel waarschuwen om niet de plastic beschermfolie van het apparaat te halen, want dan wordt het schermpje gauw beschadigd en niet schoonmaken met schoonmaakmiddelen zoals GlassCleaner, immers dan heb je kans dat de CarCube het niet meer doet.
Tevens moet ik Snel een compliment geven voor de schuine laaddocks van zijn magazijn, dit is voor het aan- en afdokken veel gemakkelijker voor de chauffeurs en vermijdt ook zo veel schades, zoals spiegels e.d. en tevens kost het minder open terrein.
Hiermede kan men zien , dat Snel nog een echte vervoerder is, daar wordt tenminste nagedacht om zo effectief mogelijk met de beschikbare ruimte om te springen.
Nab van Luyk, Wieland Transport, Axel.

 • in Alle Bestel- en Vrachtauto's vindt u technische gegevens en prijzen van alle bedrijfsvoertuigen.

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Veel belangstelling voor 410 pk
  LNG motor van Scania


  In Europa heeft al een groot ... > Meer

  Renault Trucks
  D-Access Narrow-Track 6x2


  Smalspoorchassis met Zeer als ... > Meer

  Piaggio
  Porter Van 1.3 4x4


  Piaggio Porter Van met alleen ... > Meer

  Volvo - Hyva
  FMX 460 10x6/6 asfaltkipper


  Nieuwe mogelijkheden voor in ... > Meer

  Volkswagen
  Caddy 1.6 TDI 75kW Comfortline


  Het in november 2010 model de ... > Meer

  Krone
  Standard 3-assig containerchassis


  Standaard multifunctioneel 40 ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Unimog U527


  Hoog 4x4 chassis in de 16 in ... > Meer

  Nooteboom
  Multitrailer MCO-PX-150-37V(V)


  Semi-dieplader met zeven met ... > Meer

  Scania
  R450 euro6 6x2 dubbellucht-sleepas


  Robuust 6x2 chassis met voor ... > Meer

  Iveco
  Eurocargo ML150E20 CNG


  De Iveco EuroCargo met is in ... > Meer

  Van Eck
  DT-31 Aircargo Trailer met rollenbanen (2000)


  Gebruikte luchtvrachttrailer ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Antos 2824 / 2827 / 2830 / 2832 / 2833 / 2835 / 2836 / 2840 / 2843 LENA 6x2 chassis


  Mercedes-Benz Antos 6x2 28 9 ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon