of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
LastminuteCargo is wezenlijk anders dan CheapCargo, maar bedient dezelfde doelgroep.

Acht transporteurs hebben zich verenigd in een nieuw samenwerkingsverband dat via internet geboekte kleine incidentele zendingen gaat vervoeren. Het gaat om zowel internationaal transport (import en export) als binnenlands vervoer.


— screenshot: Kies tussen europallet, blokpallet of laadmeter. Voer aantal, laad- en losadres in en er volgt er quote. Vervolgens boeken en gelijk afrekenen.

De samenwerkende vervoerders noemen zich LastminuteCargo en hebben sinds vandaag een werkende website online. De acht bedrijven voeren dag-afhankelijke tarieven in waarmee ze de overblijvende palletplaatsen en laadmeters willen opvullen. Er is geen real-time koppeling met de IT-systemen van de vervoerders, klanten kunnen dus niet online zien hoeveel plek er daadwerkelijk beschikbaar is. Wel kunnen ze vergelijken hoeveel een zending kost op verschillende dagen, aldus Henry Zomer van Hoek Transport, een van de deelnemers.

In februari 2009 hebben de eerste gesprekken plaatsgevonden tussen de deelnemers (Hoek Transport in Utrecht, Alblas in 's-Gravendeel, De Waard Transport in Noord-Scharwoude, GWG in Nieuwleusen, J. Heebink in Veenendaal, Kennis Transport in Breda, LusoCargo in Waalwijk en Nord Cargo in Moerdijk). Als deadline is gesteld dat men na de herfstvakantie live wilde. De deelnemende bedrijven zijn specialist op diverse landen, en verdelen de vrachten op basis van bestemming.

Het aanvragen van een offerte, boeken en opzoeken van PoD gaat helemaal via de website. De vervoerders willen zo weinig mogelijk persoonlijk contact, om de prijzen laag te kunnen houden. De klant kan kiezen uit palletplaatsen (euro of blok) of laadmeters. Er zijn wel wat beperkingen: geen binnensteden, geen klepleveringen, geen geconditioneerde zendingen en de adressen moeten aan te rijden zijn met een 13.60 meter oplegger. Of de potentiŽle klant begrijpt wat er met deze vaktermen wordt bedoeld, is natuurlijk de vraag.

De contacten van de initiatiefnemers vloeien voort uit hun samenwerking binnen IDS (International Distribution Service), een al twintig jaar bestaande samenwerking van enkele landenspecialisten. IDS bestaat nog steeds maar is onlangs overgenomen door Versteijnen uit Tilburg. LastminuteCargo concurreert niet met IDS: bij IDS gaat het om langlopende contracten met verladers die een compleet transportpakket uitbesteden. Hoek Transport en Heebink zijn ook lid van IDS. Dat de lancering van CheapCargo en LastminuteCargo zo snel achter elkaar vallen is toeval, zegt woordvoerder Zomer.

LastminuteCargo lijkt enigszins op het vorige week gelanceerde CheapCargo, in die zin dat de klant online offerte krijgt, boekt en vantevoren betaalt. Het grote veschil zit erin dat LastminuteCargo geen tarieven van vervoerders onderling vergelijkt, maar zelf al op basis van laad- en losadres de betreffende vervoerders selecteert. De websites zijn wel elkaars concurrent want ze richten zich op dezelfde doelgroep.

Op het moment van publikatie van dit bericht waren er nog geen zendingen geboekt in het systeem. Het was pas deze ochtend live gegaan.
(19 oktober 2009)

 • in Alle Bestel- en Vrachtauto's vindt u technische gegevens en prijzen van alle bedrijfsvoertuigen.

 • Wat vindt u van LastminuteCargo? Wat zijn uw ervaringen? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  GLE / ICTS neemt service-activiteiten van
  Van Eck op Schiphol over


  GLE, onderdeel van > Meer

  Girteka Logistics
  koopt 500 DAF's XF


  Girteka Logistics uit Vilnius ... > Meer

  Iveco
  Stralis AD 260S27 XFP-D CNG


  Iveco Stralis drie-assig met ... > Meer

  Nooteboom
  EURO-70-04


  4 assige enkele uitschuifbare ... > Meer

  WECON Nederland
  WECON Schuifzeil wissellaadbak WPR 745-215 SG - D


  WECON Schuifzeil BDF 745 met ... > Meer

  SKF
  KFG


  Centraal smeersysteem voor ... > Meer

  TLN Consultancy
  Masterclass Nachtrijden


  In samenwerking met De TLN is ... > Meer

  Voith
  Magnetarder


  Retarder van Voith. Werkt op ... > Meer

  DAF
  FAN CF290


  DAF CF vrachtautochassis als ... > Meer

  Brigade
  Backscan


  De Backscan detecteert en die ... > Meer

  Volvo
  G13C euro6


  Volvo ontwikkelde een LNG en ... > Meer

  MAN
  TGS 18.420 4x2 euro6 LX WB360


  MAN TGS 18.420 4x2 trekker de ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon