of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Prijswinnende chauffeurs in Utrecht gehuldigd.

Voor de vierde keer werd tijdens de Mack en Speciaal Transportshow in de veemarkthallen te Utrecht de finale van de competitie "De beste vaklui rijden bij..." gehouden. Winnaar werd Twente Milieu, afdeling Enschede.


— foto: De winnaars van Twente Milieu ontvangen hun prijs uit handen van Arjo Woltinge van TVM.

De Overkoepelende Stichting Chauffeursactiviteiten heeft deze competitie, met voorronden door het hele land, opgezet om te laten zien dat het beroep van chauffeur een echt vak is geworden. Chauffeurs zijn vakmensen! Dit jaar hadden negen transportbedrijven een finaleplaats weten te bereiken en allen wilden ze de titel overnemen van Transportbedrijf Mijnders uit Melissant, de winnaars van 2008.

De opdrachten tijdens de competitie zijn steeds anders maar van dien aard dat de chauffeur ze tijdens zijn dagelijkse werk tegenkomt. Voorbeelden zijn ladingzekeren, theorievragen over verkeersregels, op de centimeter nauwkeurig manoeuvreren, de blinde hoek bij bedrijfsvoertuigen, overbelading en technische vragen.


— foto: Demonstraties lading zekeren door Defensie, afgelopen zondag in Utrecht.

Dit jaar werd Twente Milieu, afdeling Enschede, eerste en Muller uit Holten tweede. Bijzonder eervolle vermelding gaat naar Mijnders uit Melissant die nu voor de vierde keer deelnamen en altijd bij de eerste drie wisten te eindigen. Dit jaar was het een derde plaats maar volgend jaar zijn ze vast van plan om weer hoger te eindigen.

Grote animator van de wedstrijden is TVM Verzekeringen en uit handen van Harjo Woltinge, directeur verkoop Nederland bij TVM, kregen de drie eerste bedrijven hun bekers. Ook was er een speciaal voor de wedstrijden vervaardigd ornament wat figuren toont die elkaar helpen een helling te beklimmen.

Tijdens de demonstratie die de firma Muller gaf met een LZV wist chauffeur Elwin Stegeman iedereen te overtuigen van het feit dat je met 25 meter nog steeds bijzonder wendbaar en flexibel kunt zijn. Chauffeursvereniging DUS toonde hun voorlichtingsfilm over de blinde hoek, er was een demonstratie van een vrachtwagen uitgerust met het nieuwe Care systeem, een hulpmiddel voor de chauffeur om ongelukken in de blinde hoek te voorkomen.

De inschrijvingen voor de competitie van 2010 zijn al weer begonnen en een tiental bedrijven heeft zich al opgegeven.

De Veemarkthallen waren op 4 oktober ook het decor voor de finale van de wedstrijd "Zuinigste Chauffeur van Nederland". Een geladen trekker/oplegger van de Scania Driver training en een splinternieuwe MAN bus zijn de wedstrijdvoertuigen. Die avond vind in de Veemarkthal de prijsuitreiking plaats en de heren A. Mellema van SenterNovem en Tim Swanborn (Directeur Team Swanborn) onderstrepen nog eens het belang van zuinig rijden. Het gaat om tonnen Co2 die niet in de atmosfeer terechtkomen en een aanzienlijke besparing van de brandstofrekening.


— foto: Op de achterste rij van links naar rechts A. Mellema (SenterNovem), Hans Brouwer (3e plaats), Ton Dirks (Winnaar), Klaas Pot (2e plaats), Tim Swanborn (Team Swanborn).

Bij de bus is Kevsera Bahovic (Hermes) eerste geworden, Rogier Visser (Sintus) tweede en Andre Leliefeld (Connexxion) derde. Bij de vrachtwagen was Hans Brouwer eerste maar omdat hij door rood licht is gereden kreeg hij straftijd. Dit resulteerde in een derde plaats. Klaas Pot werd tweede en Ton Dirks kreeg de enorme beker met gouden gaspedaal en een jaar lang de titel Zuinigste Chauffeur van Nederland.

— foto: Kevsera Bahovic (met beker) bleek de beste buschauffeuse. De werkt bij Hermes in Eindhoven. Op de foto geflankeerd door de Doeks of Hasselt, de iconen van het Nieuwe Rijden.

(6 oktober 2009)

 • in Alle Bestel- en Vrachtauto's vindt u technische gegevens en prijzen van alle bedrijfsvoertuigen.

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Verzekeringen
  voor bedrijfswagens


  Het verzekeren van kan zowel ... > Meer

  Volvo
  FH / FH16 Globetrotter 25 Years Special Edition


  Speciale uitvoering van de FH ... > Meer

  OMFB
  Olietank


  Olietanks voor hydrauliek, te ... > Meer

  Broshuis
  2City


  Broshuis ontwierp samen met ... > Meer

  CityBox
  Poly-Carbofont laadbak


  CityBox poly-carbofont uit De ... > Meer

  TRABO
  Reservewielkast staal


  Stalen kast voor het opbergen ... > Meer

  Ginaf
  X6 5250 CSE


  Ginaf 10x4 met CF cabine en ... > Meer

  Elenbaas - Lamberet
  TKS20-ITRI


  Voor Wondergem Transport in ... > Meer

  Verhoek Transport:
  TLNplanner Internet berekent rijtijden zeer goed


  Sinds september 2014 gebruikt ... > Meer

  Volvo
  FM330 4x2T euro6 Fuel Concept


  Volvo FM trekker met D11 met ... > Meer

  Volkswagen
  Transporter T6 WB300 2.0 TDI Generation Six


  Actiemodel van de Volkswagen ... > Meer

  Renault Trucks
  D-Wide chassis 250 / 280 / 320 4x2


  De Renault Trucks D Wide is D ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon