of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Prijswinnende chauffeurs in Utrecht gehuldigd.

Voor de vierde keer werd tijdens de Mack en Speciaal Transportshow in de veemarkthallen te Utrecht de finale van de competitie "De beste vaklui rijden bij..." gehouden. Winnaar werd Twente Milieu, afdeling Enschede.


— foto: De winnaars van Twente Milieu ontvangen hun prijs uit handen van Arjo Woltinge van TVM.

De Overkoepelende Stichting Chauffeursactiviteiten heeft deze competitie, met voorronden door het hele land, opgezet om te laten zien dat het beroep van chauffeur een echt vak is geworden. Chauffeurs zijn vakmensen! Dit jaar hadden negen transportbedrijven een finaleplaats weten te bereiken en allen wilden ze de titel overnemen van Transportbedrijf Mijnders uit Melissant, de winnaars van 2008.

De opdrachten tijdens de competitie zijn steeds anders maar van dien aard dat de chauffeur ze tijdens zijn dagelijkse werk tegenkomt. Voorbeelden zijn ladingzekeren, theorievragen over verkeersregels, op de centimeter nauwkeurig manoeuvreren, de blinde hoek bij bedrijfsvoertuigen, overbelading en technische vragen.


— foto: Demonstraties lading zekeren door Defensie, afgelopen zondag in Utrecht.

Dit jaar werd Twente Milieu, afdeling Enschede, eerste en Muller uit Holten tweede. Bijzonder eervolle vermelding gaat naar Mijnders uit Melissant die nu voor de vierde keer deelnamen en altijd bij de eerste drie wisten te eindigen. Dit jaar was het een derde plaats maar volgend jaar zijn ze vast van plan om weer hoger te eindigen.

Grote animator van de wedstrijden is TVM Verzekeringen en uit handen van Harjo Woltinge, directeur verkoop Nederland bij TVM, kregen de drie eerste bedrijven hun bekers. Ook was er een speciaal voor de wedstrijden vervaardigd ornament wat figuren toont die elkaar helpen een helling te beklimmen.

Tijdens de demonstratie die de firma Muller gaf met een LZV wist chauffeur Elwin Stegeman iedereen te overtuigen van het feit dat je met 25 meter nog steeds bijzonder wendbaar en flexibel kunt zijn. Chauffeursvereniging DUS toonde hun voorlichtingsfilm over de blinde hoek, er was een demonstratie van een vrachtwagen uitgerust met het nieuwe Care systeem, een hulpmiddel voor de chauffeur om ongelukken in de blinde hoek te voorkomen.

De inschrijvingen voor de competitie van 2010 zijn al weer begonnen en een tiental bedrijven heeft zich al opgegeven.

De Veemarkthallen waren op 4 oktober ook het decor voor de finale van de wedstrijd "Zuinigste Chauffeur van Nederland". Een geladen trekker/oplegger van de Scania Driver training en een splinternieuwe MAN bus zijn de wedstrijdvoertuigen. Die avond vind in de Veemarkthal de prijsuitreiking plaats en de heren A. Mellema van SenterNovem en Tim Swanborn (Directeur Team Swanborn) onderstrepen nog eens het belang van zuinig rijden. Het gaat om tonnen Co2 die niet in de atmosfeer terechtkomen en een aanzienlijke besparing van de brandstofrekening.


— foto: Op de achterste rij van links naar rechts A. Mellema (SenterNovem), Hans Brouwer (3e plaats), Ton Dirks (Winnaar), Klaas Pot (2e plaats), Tim Swanborn (Team Swanborn).

Bij de bus is Kevsera Bahovic (Hermes) eerste geworden, Rogier Visser (Sintus) tweede en Andre Leliefeld (Connexxion) derde. Bij de vrachtwagen was Hans Brouwer eerste maar omdat hij door rood licht is gereden kreeg hij straftijd. Dit resulteerde in een derde plaats. Klaas Pot werd tweede en Ton Dirks kreeg de enorme beker met gouden gaspedaal en een jaar lang de titel Zuinigste Chauffeur van Nederland.

— foto: Kevsera Bahovic (met beker) bleek de beste buschauffeuse. De werkt bij Hermes in Eindhoven. Op de foto geflankeerd door de Doeks of Hasselt, de iconen van het Nieuwe Rijden.

(6 oktober 2009)

 • in Alle Bestel- en Vrachtauto's vindt u technische gegevens en prijzen van alle bedrijfsvoertuigen.

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Veel belangstelling voor 410 pk
  LNG motor van Scania


  In Europa heeft al een groot ... > Meer

  Renault Trucks
  D-Access Narrow-Track 6x2


  Smalspoorchassis met Zeer als ... > Meer

  Stas
  OP-V kipper-oplegger


  Volledig in aluminium Extra ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Zetros 2733 6x6


  De Mercedes-Benz Zetros zie ... > Meer

  Volvo
  FM 4x2V Luchtvering D11 (D13)


  De recent vernieuwde Volvo FM ... > Meer

  Schmitz
  S.KO Multitemp Dubbele laadvloer


  Bijzondere uitvoeringen van ... > Meer

  Tracon - DAF
  FA CF85.410 - Ecocombi LZV combinatie met geconditioneerde opbouw


  LZV-combinatie opgebouwd door ... > Meer

  CitroŽn - Jotha
  Jumper Afzetcontainer L2 3,5t


  CitroŽn levert de Jumper in x ... > Meer

  Toyota
  HiAce LWB verkopen


  De Toyota HiAce met lange 3,0 ... > Meer

  Dhollandia
  DHLM-35


  Te koop, een tweedehands type ... > Meer

  Satellic
  OBU voor Belgische tolheffing


  Op 1 april 2016 lanceert de Ė ... > Meer

  Renault
  Master Chassis Dubbele Cabine L4 3,5t


  Langste chassis van de Master ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon