of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Prijswinnende chauffeurs in Utrecht gehuldigd.

Voor de vierde keer werd tijdens de Mack en Speciaal Transportshow in de veemarkthallen te Utrecht de finale van de competitie "De beste vaklui rijden bij..." gehouden. Winnaar werd Twente Milieu, afdeling Enschede.


— foto: De winnaars van Twente Milieu ontvangen hun prijs uit handen van Arjo Woltinge van TVM.

De Overkoepelende Stichting Chauffeursactiviteiten heeft deze competitie, met voorronden door het hele land, opgezet om te laten zien dat het beroep van chauffeur een echt vak is geworden. Chauffeurs zijn vakmensen! Dit jaar hadden negen transportbedrijven een finaleplaats weten te bereiken en allen wilden ze de titel overnemen van Transportbedrijf Mijnders uit Melissant, de winnaars van 2008.

De opdrachten tijdens de competitie zijn steeds anders maar van dien aard dat de chauffeur ze tijdens zijn dagelijkse werk tegenkomt. Voorbeelden zijn ladingzekeren, theorievragen over verkeersregels, op de centimeter nauwkeurig manoeuvreren, de blinde hoek bij bedrijfsvoertuigen, overbelading en technische vragen.


— foto: Demonstraties lading zekeren door Defensie, afgelopen zondag in Utrecht.

Dit jaar werd Twente Milieu, afdeling Enschede, eerste en Muller uit Holten tweede. Bijzonder eervolle vermelding gaat naar Mijnders uit Melissant die nu voor de vierde keer deelnamen en altijd bij de eerste drie wisten te eindigen. Dit jaar was het een derde plaats maar volgend jaar zijn ze vast van plan om weer hoger te eindigen.

Grote animator van de wedstrijden is TVM Verzekeringen en uit handen van Harjo Woltinge, directeur verkoop Nederland bij TVM, kregen de drie eerste bedrijven hun bekers. Ook was er een speciaal voor de wedstrijden vervaardigd ornament wat figuren toont die elkaar helpen een helling te beklimmen.

Tijdens de demonstratie die de firma Muller gaf met een LZV wist chauffeur Elwin Stegeman iedereen te overtuigen van het feit dat je met 25 meter nog steeds bijzonder wendbaar en flexibel kunt zijn. Chauffeursvereniging DUS toonde hun voorlichtingsfilm over de blinde hoek, er was een demonstratie van een vrachtwagen uitgerust met het nieuwe Care systeem, een hulpmiddel voor de chauffeur om ongelukken in de blinde hoek te voorkomen.

De inschrijvingen voor de competitie van 2010 zijn al weer begonnen en een tiental bedrijven heeft zich al opgegeven.

De Veemarkthallen waren op 4 oktober ook het decor voor de finale van de wedstrijd "Zuinigste Chauffeur van Nederland". Een geladen trekker/oplegger van de Scania Driver training en een splinternieuwe MAN bus zijn de wedstrijdvoertuigen. Die avond vind in de Veemarkthal de prijsuitreiking plaats en de heren A. Mellema van SenterNovem en Tim Swanborn (Directeur Team Swanborn) onderstrepen nog eens het belang van zuinig rijden. Het gaat om tonnen Co2 die niet in de atmosfeer terechtkomen en een aanzienlijke besparing van de brandstofrekening.


— foto: Op de achterste rij van links naar rechts A. Mellema (SenterNovem), Hans Brouwer (3e plaats), Ton Dirks (Winnaar), Klaas Pot (2e plaats), Tim Swanborn (Team Swanborn).

Bij de bus is Kevsera Bahovic (Hermes) eerste geworden, Rogier Visser (Sintus) tweede en Andre Leliefeld (Connexxion) derde. Bij de vrachtwagen was Hans Brouwer eerste maar omdat hij door rood licht is gereden kreeg hij straftijd. Dit resulteerde in een derde plaats. Klaas Pot werd tweede en Ton Dirks kreeg de enorme beker met gouden gaspedaal en een jaar lang de titel Zuinigste Chauffeur van Nederland.

— foto: Kevsera Bahovic (met beker) bleek de beste buschauffeuse. De werkt bij Hermes in Eindhoven. Op de foto geflankeerd door de Doeks of Hasselt, de iconen van het Nieuwe Rijden.

(6 oktober 2009)

 • in Alle Bestel- en Vrachtauto's vindt u technische gegevens en prijzen van alle bedrijfsvoertuigen.

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Trimble
  Tachotime Manager


  Systeem waarmee een kan of de ... > Meer

  Iveco
  Stralis AS 260S48 YFS-GV Low 6x2 chassis


  Laag 6x2 chassis van de Iveco ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Atego 1324 LS (1326 LS, 1329 LS) WB326 / WB356


  Lichte Mercedes Atego trekker ... > Meer

  Iveco
  Stralis AD 190S27 CNG


  Iveco Stralis 4x2 chassis met ... > Meer

  Modul-System
  Dubbele laadvloer in Peugeot Expert


  Modul System levert voor de ... > Meer

  Van Eck
  LZV


  LZV gebouwd door Van Eck voor ... > Meer

  Nooteboom
  PXE diepladercombinatie 2 + 4 assen


  PXE diepladercombinatie van ... > Meer

  Toyota
  ProAce L1H1 1.6D 66kW / 2.0D 94kW / 2.0D 120kW / 2.0D 120kW automaat


  Toyota komt in 2013 met de de ... > Meer

  Accredis
  Abonnement Fiscale Kilometerregistratie


  Accredis heeft al tien jaar u ... > Meer

  Voith
  Aquatarder PWR


  Retarder van Voith. Werkt op ... > Meer

  Volvo
  FH420 4x2 Low chassis euro 6 meubelbak


  Volvo FH als 4x2 chassis, met ... > Meer

  InnovaTrain
  ContainerMover


  Systeem voor overslag van en ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon