of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Vervoerders gaan digitale tachograaf inzetten voor het verzamelen van ritgegevens.

Vervoerders gaan de digitale tachograaf in toenemende mate inzetten voor het verzamelen van digitale ritgegevens, zo constateert leverancier Blom & Bosselaar in Apeldoorn. Nieuwe uitbreidingsopties van een van de meest verkochte tachografen, de DCTO 1381, maken dat mogelijk.


— foto: Electronische tachograaf kan tegenwoordig op afstand worden "gelezen". Meer mogelijkheden dus voor de transportondernemer.

Blom & Bosselaar zegt dit ter gelegenheid van het verkrijgen van het certificaat voor de reparatie en service aan alle VDO tachografen. Het bedrijf is vorig jaar aangesteld VDO Tachograaf Service Partner (TRP). De digitale tachografen repareert men overigens niet: die worden doorgestuurd naar de fabriek.

Al sinds de oprichting in 1989 is B&B een bekende voor vrachtwagendealers voor inbouw, onderhoud, controle en reparatie van tachografen. Account manager automotive Gerben Logtenberg: "Een klant moet voor 100 procent op zijn tachograaf kunnen vertrouwen en als er onverhoopt toch iets mis is, mag dat nooit lang duren. Wij hebben getraind personeel en een uitgekiende servicestrategie."


— foto: Reparatie van een tachograaf bij Blom en Bosselaar.

Marketing manager Frits Ranke van VDO: "Onze partners moeten onze naam hoog houden. Blom & Bosselaar heeft een eigen werkplaats en werkt met originele VDO onderdelen." Logtenberg: "Wij hebben drie fulltime tachograafspecialisten in dienst en bij het werk van deze mensen is de backup van VDO waardevol." Blom & Bosselaar is gecertificeerd tot reparatie en omruil van alle analoge tachografen tot en met het laatste model, de 1324.

De huidige digitale tachograaf VDO DCTO 1381, kan door Blom & Bosselaar wel geÔnstalleerd en geserviced worden maar Europese wetgeving verbiedt dat men die zelf repareert. "Dat mag alleen op de fabriek in Duitsland gebeuren", vertelt Logtenberg. "Als een dealer een kapotte tachograaf aanbiedt, krijgt hij een gereviseerd model mee en dat blijft dan in de auto. Dat kan ook, want in feite is bij VDO, is elke reparatie een complete revisie, of dat nu bij ons of op de fabriek gebeurt. Niet alleen het binnenwerk wordt grondig nagekeken en onderdelen preventief vervangen. We zetten er bijvoorbeeld ook altijd een nieuw frontje op. Want we weten dat een chauffeur het niet leuk vindt een apparaat terug te krijgen waar een ander een kras opgemaakt heeft."

VDO krijgt de laatste maanden meer vragen van transportondernemers over de periferie achter de digitale tachograaf. Vervoerders willen meer registreren dan alleen rij- en rusttijden en kijken of de DCTO daarbij kan helpen. Met uitbreidingsopties van deze tachograaf is dat inderdaad mogelijk. Bovendien kunnen de data tegenwoordig op het erf met draadloze communicatie worden overgedragen naar het bedrijfsnetwerk.

De digitale tachograaf kan echter nooit een logistieke boordcomputer vervangen, waarmee je bijvoorbeeld adresgegevens, opdrachten, gereedmeldingen en posities vastlegt en uitwisselt. Daarvoor is hij simpelweg te "straight". De beveiliging laat ook niet toe dat er op die manier mee wordt gewerkt.
(22 september 2009)

 • in Alle Bestel- en Vrachtauto's vindt u technische gegevens en prijzen van alle bedrijfsvoertuigen.

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  GLE / ICTS neemt service-activiteiten van
  Van Eck op Schiphol over


  GLE, onderdeel van > Meer

  Girteka Logistics
  koopt 500 DAF's XF


  Girteka Logistics uit Vilnius ... > Meer

  Qualcomm
  MCP 200 met multimedia functies


  De nieuwste versie van de MCP ... > Meer

  Mitsubishi
  Pajero Instyle SWB 3.2 DI-D High Roof Van 147 kW


  Sinds 2009 is de Mitsubishi ... > Meer

  GS Meppel
  AV-2100 LU


  Drie-assige uitschuifbare met ... > Meer

  Schmitz
  S.KO Gesloten oplegger met vouwwand


  Gesloten Ferroplast oplegger ... > Meer

  Speciale voertuigen
  Retrofit zonnepanelen voor bedrijfswagens


  Mobiele werkplaatsen hebben ... > Meer

  Voith
  Aquatarder SWR


  Retarder van Voith. Werkt op ... > Meer

  Peugeot
  iOn Cargo


  De full-electrisch Peugeot is ... > Meer

  Bro Bizz
  Noorse toltag


  Vanaf 1 januari 2015 is het u ... > Meer

  Renault Trucks
  T High Edition


  Renault T-series trekker in ... > Meer

  Carrier
  Vector E-drive koeling met CO2 als koudemiddel


  Koelsysteem van Carrier op de ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon