of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Vervoerders gaan digitale tachograaf inzetten voor het verzamelen van ritgegevens.

Vervoerders gaan de digitale tachograaf in toenemende mate inzetten voor het verzamelen van digitale ritgegevens, zo constateert leverancier Blom & Bosselaar in Apeldoorn. Nieuwe uitbreidingsopties van een van de meest verkochte tachografen, de DCTO 1381, maken dat mogelijk.


— foto: Electronische tachograaf kan tegenwoordig op afstand worden "gelezen". Meer mogelijkheden dus voor de transportondernemer.

Blom & Bosselaar zegt dit ter gelegenheid van het verkrijgen van het certificaat voor de reparatie en service aan alle VDO tachografen. Het bedrijf is vorig jaar aangesteld VDO Tachograaf Service Partner (TRP). De digitale tachografen repareert men overigens niet: die worden doorgestuurd naar de fabriek.

Al sinds de oprichting in 1989 is B&B een bekende voor vrachtwagendealers voor inbouw, onderhoud, controle en reparatie van tachografen. Account manager automotive Gerben Logtenberg: "Een klant moet voor 100 procent op zijn tachograaf kunnen vertrouwen en als er onverhoopt toch iets mis is, mag dat nooit lang duren. Wij hebben getraind personeel en een uitgekiende servicestrategie."


— foto: Reparatie van een tachograaf bij Blom en Bosselaar.

Marketing manager Frits Ranke van VDO: "Onze partners moeten onze naam hoog houden. Blom & Bosselaar heeft een eigen werkplaats en werkt met originele VDO onderdelen." Logtenberg: "Wij hebben drie fulltime tachograafspecialisten in dienst en bij het werk van deze mensen is de backup van VDO waardevol." Blom & Bosselaar is gecertificeerd tot reparatie en omruil van alle analoge tachografen tot en met het laatste model, de 1324.

De huidige digitale tachograaf VDO DCTO 1381, kan door Blom & Bosselaar wel geÔnstalleerd en geserviced worden maar Europese wetgeving verbiedt dat men die zelf repareert. "Dat mag alleen op de fabriek in Duitsland gebeuren", vertelt Logtenberg. "Als een dealer een kapotte tachograaf aanbiedt, krijgt hij een gereviseerd model mee en dat blijft dan in de auto. Dat kan ook, want in feite is bij VDO, is elke reparatie een complete revisie, of dat nu bij ons of op de fabriek gebeurt. Niet alleen het binnenwerk wordt grondig nagekeken en onderdelen preventief vervangen. We zetten er bijvoorbeeld ook altijd een nieuw frontje op. Want we weten dat een chauffeur het niet leuk vindt een apparaat terug te krijgen waar een ander een kras opgemaakt heeft."

VDO krijgt de laatste maanden meer vragen van transportondernemers over de periferie achter de digitale tachograaf. Vervoerders willen meer registreren dan alleen rij- en rusttijden en kijken of de DCTO daarbij kan helpen. Met uitbreidingsopties van deze tachograaf is dat inderdaad mogelijk. Bovendien kunnen de data tegenwoordig op het erf met draadloze communicatie worden overgedragen naar het bedrijfsnetwerk.

De digitale tachograaf kan echter nooit een logistieke boordcomputer vervangen, waarmee je bijvoorbeeld adresgegevens, opdrachten, gereedmeldingen en posities vastlegt en uitwisselt. Daarvoor is hij simpelweg te "straight". De beveiliging laat ook niet toe dat er op die manier mee wordt gewerkt.
(22 september 2009)

 • in Alle Bestel- en Vrachtauto's vindt u technische gegevens en prijzen van alle bedrijfsvoertuigen.

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Trimble
  Tachotime Manager


  Systeem waarmee een kan of de ... > Meer

  Iveco
  Stralis AS 260S48 YFS-GV Low 6x2 chassis


  Laag 6x2 chassis van de Iveco ... > Meer

  Hella
  Luchthoorn 400 Hz


  Eenvoudige electrische van op ... > Meer

  Floor
  X-press 3-assige aanhangwagen voor afzetcontainers


  De Floor S-line (AXC.330.S) 2 ... > Meer

  BAWER
  RVS gereedschapkisten


  Wij leveren een ruim aan RVS ... > Meer

  Van Eck
  ECKstreme dubbeldeks trailer voor Zweden


  Speciale uitvoering van de de ... > Meer

  Hoe kan de Energie Investeringsaftrek (EIA)
  worden gebruikt door transportondernemers


  De EIA houdt in dat u een ... > Meer

  Hertoghs
  Middenas-aanhanger geschikt voor meeneemheftruck


  Deze twee-assige (wipkar) de ... > Meer

  Still
  MIA


  Still introduceerde in 2012 ŗ ... > Meer

  Renault Trucks
  Master euro6 motor


  De Renault Master van Renault ... > Meer

  D-TEC
  Flexitrailer VCC-01


  Uitschuifbare geschikt voor 3 ... > Meer

  Renault
  Master Chassis Dubbele Cabine L4 3,5t


  Langste chassis van de Master ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon