of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Na Volkswagen nu ook andere stuntaanbiedingen voor bestelauto's.

Wie een bestelauto wil kopen, kan dezer dagen goed shoppen bij verschillende aanbieders. Na Volkswagen — dat onlangs de prijs van de Caddy met 1000 euro verlaagde — zijn er meer bestelautomerken die stunten met de prijzen. Kortingen kunnen soms oplopen tot meer dan 25 procent. Leveranciers willen op deze manier de teruggelopen verkopen opkrikken.

De verkopen van bedrijfsvoertuigen tot 3,5 ton gvw liggen dit jaar ongeveer 35% lager dan in dezelfde periode van vorig jaar. Het is dus niet zo dat er niets wordt verkocht. Maar dealerbedrijven zijn veel grotere aantallen gewend en hebben daarop ook hun verkooporganisatie ingericht. Daarom verkeren veel bedrijven in de problemen.

Het Motorhuis in Den Haag heeft vorige week een mailing verspreid met een aanbieding van Opel Combo, Vivaro en Movano, met respectievelijk 600, 700 en 1400 euro korting. Huub Verboom van Motorhuis De Binckhorst: "De verkoop gaat heel moeizaam. Iedereen trapt op de rem. Dat geldt zowel voor bedrijven waar het slecht gaat, als voor bedrijven waar het wel goed gaat." Opel heeft de laatste maanden marktaandeel verloren — niet zo raar met al die berichten over een dreigend faillissement — ten koste van merken als Volkswagen en Mercedes-Benz. Verboom kan nog niets zeggen over het resultaat van de kortingsactie: daarvoor is het nog te vroeg.

Joost Vermeer van de importeursorganisatie van Peugeot, zegt desgevraagd dat er bij Peugeot nog geen grote kortingsacties zijn. "Maar ik kan natuurlijk niet vertellen wat er volgende week langs komt." Peugeot verleent op subtielere wijze kortingen: met een goedkoop onderhoudscontract, een gratis extra zware vering of een introductie-aanbieding van een nieuw model dat ook na de eerste periode door blijft lopen. "Daarnaast wordt er bij dealers wel eens wat gedaan aan korting, maar niet extreem."


— foto: Opruimactie bij Ardea Auto in Gorinchem, met hoge kortingen.

Wel hoge kortingen zijn er te vinden bij Ardea Auto, een van de grootste dealers van Ford. Kortingen tot wel 27% worden gegeven op bepaalde modellen van de Transit. Het gaat om een actie die wordt ondersteund door importeur Ford Nederland, om de overtollige voorraad bij Ardea op te ruimen.

De kortingen lopen al enige tijd, en worden in een beperkt aantal vestigingen gehouden. "We zijn begonnen in Wateringen, en sinds kort doen we dit in Gorinchem. Later gaat de actie ook naar Rotterdam," vertelt John Meijer, account manager bij Ardea Gorinchem. De acties hebben effect: de verkoop van de voorraad Transits loopt goed. "Normaal kun je als ondernemer wel 10% korting krijgen, nu is het tot ongeveer 25%. Dat is dus best veel. Maar het is niet alleen de korting die telt. Wij geven de klant altijd persoonlijke aandacht en goede service. Ze moeten het je ook gunnen."

Ardea heeft expres de occasions tussen de nieuwe auto's geplaatst, en daarmee worden ook deze beter verkocht. Bovendien staan de auto's buiten, op een zichtlokatie. "Je kunt beter een wat kleiner pand hebben en wat meer grond. Dat verkoopt beter."
(8 juni 2009)

 • in Alle Bestel- en Vrachtauto's vindt u technische gegevens en prijzen van alle bedrijfsvoertuigen.

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Trimble
  Tachotime Manager


  Systeem waarmee een kan of de ... > Meer

  Iveco
  Stralis AS 260S48 YFS-GV Low 6x2 chassis


  Laag 6x2 chassis van de Iveco ... > Meer

  Broshuis
  3ABD-48/1


  Een van de topproducten van 3 ... > Meer

  Hobur
  Tank oplegger / Kippers / Specials


  Tank opleggers in alle zoals ... > Meer

  Allsafe Jungfalk
  Vloerankers


  Vloerankers voor in de Worden ... > Meer

  Hella
  Luchthoorn 400 Hz


  Eenvoudige electrische van op ... > Meer

  VDO
  M1N1 Adaptor


  Pulsgever ontwikkeld door een ... > Meer

  Heisterkamp
  Hydrauliekservice


  Heisterkamp Trailerservice De ... > Meer

  Villiger
  Speed-Gripper


  Door het Zwitserse Villiger ... > Meer

  Groenewegen
  RO-12-27-PC FRIGO gesloten oplegger (2004)


  Te koop aangeboden: van met 9 ... > Meer

  D-TEC
  KTG-01 Flexliner Gestuurde kieptrailer wint RAI Innovation Award


  De Flexliner is de eerste van ... > Meer

  DAF
  XF 510 FTT 6x4 trekker


  Drie-assige DAF XF105 trekker ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon