of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Na Volkswagen nu ook andere stuntaanbiedingen voor bestelauto's.

Wie een bestelauto wil kopen, kan dezer dagen goed shoppen bij verschillende aanbieders. Na Volkswagen — dat onlangs de prijs van de Caddy met 1000 euro verlaagde — zijn er meer bestelautomerken die stunten met de prijzen. Kortingen kunnen soms oplopen tot meer dan 25 procent. Leveranciers willen op deze manier de teruggelopen verkopen opkrikken.

De verkopen van bedrijfsvoertuigen tot 3,5 ton gvw liggen dit jaar ongeveer 35% lager dan in dezelfde periode van vorig jaar. Het is dus niet zo dat er niets wordt verkocht. Maar dealerbedrijven zijn veel grotere aantallen gewend en hebben daarop ook hun verkooporganisatie ingericht. Daarom verkeren veel bedrijven in de problemen.

Het Motorhuis in Den Haag heeft vorige week een mailing verspreid met een aanbieding van Opel Combo, Vivaro en Movano, met respectievelijk 600, 700 en 1400 euro korting. Huub Verboom van Motorhuis De Binckhorst: "De verkoop gaat heel moeizaam. Iedereen trapt op de rem. Dat geldt zowel voor bedrijven waar het slecht gaat, als voor bedrijven waar het wel goed gaat." Opel heeft de laatste maanden marktaandeel verloren — niet zo raar met al die berichten over een dreigend faillissement — ten koste van merken als Volkswagen en Mercedes-Benz. Verboom kan nog niets zeggen over het resultaat van de kortingsactie: daarvoor is het nog te vroeg.

Joost Vermeer van de importeursorganisatie van Peugeot, zegt desgevraagd dat er bij Peugeot nog geen grote kortingsacties zijn. "Maar ik kan natuurlijk niet vertellen wat er volgende week langs komt." Peugeot verleent op subtielere wijze kortingen: met een goedkoop onderhoudscontract, een gratis extra zware vering of een introductie-aanbieding van een nieuw model dat ook na de eerste periode door blijft lopen. "Daarnaast wordt er bij dealers wel eens wat gedaan aan korting, maar niet extreem."


— foto: Opruimactie bij Ardea Auto in Gorinchem, met hoge kortingen.

Wel hoge kortingen zijn er te vinden bij Ardea Auto, een van de grootste dealers van Ford. Kortingen tot wel 27% worden gegeven op bepaalde modellen van de Transit. Het gaat om een actie die wordt ondersteund door importeur Ford Nederland, om de overtollige voorraad bij Ardea op te ruimen.

De kortingen lopen al enige tijd, en worden in een beperkt aantal vestigingen gehouden. "We zijn begonnen in Wateringen, en sinds kort doen we dit in Gorinchem. Later gaat de actie ook naar Rotterdam," vertelt John Meijer, account manager bij Ardea Gorinchem. De acties hebben effect: de verkoop van de voorraad Transits loopt goed. "Normaal kun je als ondernemer wel 10% korting krijgen, nu is het tot ongeveer 25%. Dat is dus best veel. Maar het is niet alleen de korting die telt. Wij geven de klant altijd persoonlijke aandacht en goede service. Ze moeten het je ook gunnen."

Ardea heeft expres de occasions tussen de nieuwe auto's geplaatst, en daarmee worden ook deze beter verkocht. Bovendien staan de auto's buiten, op een zichtlokatie. "Je kunt beter een wat kleiner pand hebben en wat meer grond. Dat verkoopt beter."
(8 juni 2009)

 • in Alle Bestel- en Vrachtauto's vindt u technische gegevens en prijzen van alle bedrijfsvoertuigen.

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Eerste Volvo Truck
  rolde in 1928 de fabriek uit


  Exact 90 jaar geleden, op 20 ... > Meer

  Ziehl-Abegg:
  Busondernemingen nog terughoudend bij overschakeling naar electro-mobiliteit


  Ziehl-Abegg, producent van in ... > Meer

  Renault
  Master Platform Cabine L2 (L3) 3,5t 2.5 dCi 88kW / 107kW


  Het Platform-cabine is om op ... > Meer

  Toplift
  Portaalrotator


  Dit portaalrotatiesysteem is ... > Meer

  VBG
  Multi Function Coupling


  Automatische vangmuil met met ... > Meer

  Floor
  S-line


  Drie-assige made in Holland. ... > Meer

  Scania
  P310 B 4x2 CNG


  De 224 kW / 310 pk CNG motor ... > Meer

  Voith
  DIWA.6


  Automatische versnellingsbak ... > Meer

  Mazda
  Bedrijfswagen inrichting


  Alle type voertuigen kunnen ... > Meer

  Hertoghs - Chereau
  3 assige koel / vries oplegger


  Koel- / vriesoplegger van aan ... > Meer

  Volvo
  FH420 4x2 Low chassis euro 6 meubelbak


  Volvo FH als 4x2 chassis, met ... > Meer

  Scania
  P370 4x2 trekker


  Nieuwe generatie Scania in de ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon