of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Gespecialiseerde vervoerders laten hun gezicht zien op beurs in MŁnchen.

In tijden van economische recessie bezuinigen veel bedrijven, maar sommigen besteden juist dan geld aan marketing en acquisitie. "In deze tijd moet je juist jezelf goed profileren", zegt C. Ritmeester, directeur van Van der Vlist Transportgroep in Groot-Ammers, een van de grootste zwaar-transportbedrijven in Nederland. Van der Vlist neemt deel aan de beurs Transport Logistic 2009 die van 12 tot 15 mei wordt gehouden in de Messehallen van MŁnchen. Meer dan 1700 bedrijven uit ruim vijftig landen zijn vertegenwoordigd.

Wat de IAA geworden is voor de bedrijfsautosector, is Transport Logistic voor het internationaal transport. Bekende namen zijn hier alom vertegenwoordigd, niet alleen transport- en expeditiebedrijven maar ook terminals, luchtvaartmaatschappijen, havenautoriteiten en softwareleveranciers. Bij de deelnemende transportbedrijven is vooral de aanwezigheid van zeer grote en zeer gespecialiseerde bedrijven opvallend. Naar schatting 40% van de bezoekers komt niet uit Duitsland — het is een echte internationale beurs.

Van der Vlist staat er met een eigen stand, bemand door minimaal twee personen. "We hebben niet een target in die zin dat we vantevoren zeggen hoeveel klanten wij hieraan willen overhouden", zegt Ritmeester desgevraagd. "Wel zorgen we ervoor dat we uit de bezoekers aan onze stand de interessante prospects filteren, en dat we de leads in de weken na de beurs goed opvolgen. Als iemand zijn visitekaartje afgeeft, nemen we na de beurs contact met hem op en kijken we of we een afspraak kunnen maken."

"Tevens hebben we als doel om onze activiteiten te profileren. Naast speciaal- en zwaartransport hebben we ook nog andere disciplines. We doen aan VAL (3PL) met ons dochterbedrijf ETS in de vorm van modificaties, assemblage, douane-activiteiten, etcetera. Daarnaast hebben we een afdeling — van der Vlist Projecten — die industriŽle verhuizingen doet. En met Vlist Terminal Moerdijk doen we ook aan op-en overslag met behulp van onze eigen kade."


— foto: Van der Vlist: gespecialiseerd, maar niet alleen in zwaar transport.

Van der Vlist neemt regelmatig deel aan beurzen. "Ieder jaar maken we een beurskalender en kijken we welke beurzen interessant zijn".

Ook Eijgenhuijsen Precisievervoer bv uit Ruurlo is aanwezig op Transport Logistic 2009. Eijgenhuijsen is een zeer gespecialiseerd bedrijf dat voor klanten apparatuur als kopieermachines en medische apparaten niet alleen aflevert, maar ook installeert. Volgens H.K.W. Jordaan, business development manager bij Eijgenhuijsen, is de beursdeelname in deze slappe economische tijd een voorbeeld van "anti-cyclisch investeren". Hij licht toe: "De afgelopen tien jaar heeft ons bedrijf een enorme groei doorgemaakt, en we zijn bezig onze vleugels uit te slaan naar andere landen. Recentelijk hebben we het partnership TechnoLink opgericht, met 6 ŗ 7 collega's in andere landen die vergelijkbare diensten leveren. Veel klanten verlangen dat we ook in andere Europese landen leveren, en dat doen we dan ook."

"Samenwerking met bedrijven die op een vergelijkbare manier werken, is erg prettig. Je hebt maar een half woord nodig om elkaar te begrijpen. In onze deelmarkt is het bijvoorbeeld heel essentieel dat je het intern transport in een gebouw beheerst — nog belangrijker eigenlijk dan het transport over de weg. Er zijn dan ook nog niet veel bedrijven met hetzelfde specialisme."


— foto: Afleveren en installeren van apparaten. Eijgenhuijsen noemt het "final mile delivery".

Eijgenhuijsen heeft in Duitsland wel een partner, LCE, maar die voelt zich door de aanwezigheid van Eijgenhuijsen op de Duitse transportbeurs niet in de wielen gereden. "Ze profiteren er ook van, want we spelen elkaar de bal toe." Het bedrijf uit de achterhoek heeft geen eigen stand, maar neemt deel in een gezamenlijke stand van Nederland Distributieland. Het bedrijf heeft enkele jaren niet deelgenomen aan beurzen. De laatste keer was in 2006.

De door ons geÔnterviewde exposanten halen geen beursstunts uit om bezoekers te lokken of om ze ergens toe over te halen. "We hebben de gebruikelijke beursitems zoals pennen en bedrijfspresentaties op DVD", zegt Ritmeester van Van der Vlist. "Het is niet zo dat we ze twee transporten voor de prijs van ťťn aanbieden." Jordaan van Eijgenhuijsen: "We proberen op een serieuze manier in gesprek te komen met voor ons interessante mensen. Opvallende acties of gimmicks passen daar niet bij. Ik werk liever scenario's uit voor een potentiŽle klant."
(1 mei 2009)

 • in Alle Bestel- en Vrachtauto's vindt u technische gegevens en prijzen van alle bedrijfsvoertuigen.

 • Wat zijn ýw ervaringen met transportbeurzen? Houdt u er nieuwe klanten aan over? Heeft u een succesvolle strategie? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  GLE / ICTS neemt service-activiteiten van
  Van Eck op Schiphol over


  GLE, onderdeel van > Meer

  Girteka Logistics
  koopt 500 DAF's XF


  Girteka Logistics uit Vilnius ... > Meer

  Drum
  XK18


  Olievrije bulkcompressor voor ... > Meer

  Fiat
  Doblo Cargo Work Up pickup 1.3MJ 66kW / 1.6MJ 77kW/ 2.0 MJ 99kW


  De Doblo Cargo Work Up is de ... > Meer

  Pacton
  Dolly X-press 2 assige dolly met lage trekboom


  De getoonde dolly van Pacton ... > Meer

  Politie, Federale en ME voertuigen
  Voertuig inrichting


  Verschillende voertuigen, in ... > Meer

  Iveco
  Eurocargo ML120E20 CNG EEV


  In 2012 heeft Iveco een met / ... > Meer

  Groenewegen
  Multifunctionele heavy duty aanhangwagen


  Voor een klant in Vlaanderen ... > Meer

  Mitsubishi
  e-Evolution: evolutie naar electrisch


  Zoals veel andere merken, ook ... > Meer

  CitroŽn
  Jumpy XL 90kW / 110kW / 130kW


  De langste versie van de is 1 ... > Meer

  MAN
  TGE 3.140 103kW 3,5t


  MAN levert ook een Het model ... > Meer

  DTB
  3SOU1N uitschuifbare semi-dieplader


  Dit is het eerste afgeleverde ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon