of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Van Wijngaarden koopt DAF met HIAB kraan: "We willen blijven vergelijken."

Transportbedrijf Van Wijngaarden bv uit Papendrecht nam deze week via DAF-dealer Best Trucks in Barendrecht een nieuwe DAF CF85 FAN 6x2 bakwagen met AS-Tronic en gestuurde naloopas in gebruik. In verband met de verschillende laad- en loswerkzaamheden voorzag HIAB dit voertuig van een XS288 EP5 HiPro autolaadkraan. Carrosseriebedrijf Elcar monteerde de open laadbak. Deze vlootuitbreiding brengt het totaal aantal voertuigen met een dergelijke laad- en losvoorziening bij Van Wijngaarden op zes, waarbij men nu voor het eerst voor HIAB koos. Tot nog toe werkte Van Wijngaarden met Pesci, Fassi en Kennis laadkranen. De meer-merkenstrategie is een bewuste: "We willen blijven vergelijken."

Directeur Cees van Wijngaarden: "Allereerst was er de klik met de vertegenwoordiger die ons bijzonder aansprak en aan de andere kant wilden wij ook wel eens een andere kraan proberen. Binnen ons bedrijf werken wij momenteel met drie verschillende merken en naar aanleiding van de positieve reacties bij collega-vervoerders hebben wij nu ook eens voor deze 28 tonmeter HIAB autolaadkraan gekozen."


— foto: Nieuwe DAF FAN CF85 met 28 tonmeter HIAB kraan.

De HIAB XS 288 EP5 HiPro is een robuuste maar lichtgewicht autolaadkraan in de 24 tot 28 tonmeter categorie met een mast van 15,1 meter lengte. Bijzonder is zeker de X-functie die deze kraan meer bewegingsvrijheid in kleine ruimten biedt. Alle slangen lopen door de kolom en andere delen van de kraan, hetgeen bijdraagt aan minder slijtage en onderhoud. Door het zwenkmechanisme in een oliebad te laten draaien verhoogt dat de levensduur en vermindert het onderhoud. Verder beschikt deze kraan door zijn specifieke bouw over een hoog koppel. Van Wijngaarden bestelde tevens een losse pallethaak voor het laden en lossen van op deze manier verpakte lading. De besturing van de kraan geschiedt door middel van een HiPro systeem. Dit kenmerkt zich door een hoge snelheid, maar ook de Combi Drive afstandbediening met een instelbare variabele fijnbediening, die door de machinist zelf op de diverse bedieningstoetsen valt in te stellen. Dit garandeert een nog preciezere bediening van de kraan. Tevens kan door middel van deze afstandbediening de motor van de auto gestart en gestopt worden, om op die manier milieu en brandstof te sparen.

Van Wijngaarden beschikt over tien vrachtauto's, merken Scania en DAF. Een deel daarvan trekkers met (uitschuifbare) opleggers, semi-diepladers, schuifzeilentrailers en trailers met verrijdbare kraan. De resterende voertuigen zijn, net als de jongste aanwinst, uitgevoerd als bakwagen met autolaadkraan en aanhangwagen. Van Wijngaarden is eigenlijk een bedrijf dat van alle markten thuis is. "Wij rijden ondermeer voor de bouwwereld, filtergrint, scheepsmotoren, staal- en spoormaterieel. Maar ook bijvoorbeeld pakjes rijst die vanuit de haven naar een distributiecentrum worden gebracht. In deze tijd is het best gunstig als je niet afhankelijk bent van ťťn branche." (17 maart 2009)

 • in Alle Bestel- en Vrachtauto's vindt u technische gegevens en prijzen van alle bedrijfsvoertuigen.

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Verzekeringen
  voor bedrijfswagens


  Het verzekeren van kan zowel ... > Meer

  Volvo
  FH / FH16 Globetrotter 25 Years Special Edition


  Speciale uitvoering van de FH ... > Meer

  Iveco
  Daily 50C15V WB395 H2 / 65C18V WB395 H3


  Voor meer laadvermogen is de ... > Meer

  Renault Trucks
  Maxity 110.45 L3


  De Renault Maxity is een met ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Vito E-Cell


  Dit is de Electrisch versie 4 ... > Meer

  Burg
  LZV voor 3 BDF-bakken


  Door Burg gebouwde bestaande ... > Meer

  DAF
  FT XF440 euro6


  De nieuwe DAF XF trekker met ... > Meer

  DAF
  FA CF310 euro6


  Nieuwe euro6 uitvoering van ... > Meer

  Gemco Mobile Safety
  EasyStep


  De uitdraaitrede EasyStep van ... > Meer

  De Jong
  LZV Containerchassis


  Containerchassis geschikt het ... > Meer

  On Board
  Load Control


  On-board weegsysteem voor met ... > Meer

  Humbaur
  Tandem-Kofferanhaenger HK 254218-20 PF30


  Gesloten twee-assige van met ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon