of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Van Wijngaarden koopt DAF met HIAB kraan: "We willen blijven vergelijken."

Transportbedrijf Van Wijngaarden bv uit Papendrecht nam deze week via DAF-dealer Best Trucks in Barendrecht een nieuwe DAF CF85 FAN 6x2 bakwagen met AS-Tronic en gestuurde naloopas in gebruik. In verband met de verschillende laad- en loswerkzaamheden voorzag HIAB dit voertuig van een XS288 EP5 HiPro autolaadkraan. Carrosseriebedrijf Elcar monteerde de open laadbak. Deze vlootuitbreiding brengt het totaal aantal voertuigen met een dergelijke laad- en losvoorziening bij Van Wijngaarden op zes, waarbij men nu voor het eerst voor HIAB koos. Tot nog toe werkte Van Wijngaarden met Pesci, Fassi en Kennis laadkranen. De meer-merkenstrategie is een bewuste: "We willen blijven vergelijken."

Directeur Cees van Wijngaarden: "Allereerst was er de klik met de vertegenwoordiger die ons bijzonder aansprak en aan de andere kant wilden wij ook wel eens een andere kraan proberen. Binnen ons bedrijf werken wij momenteel met drie verschillende merken en naar aanleiding van de positieve reacties bij collega-vervoerders hebben wij nu ook eens voor deze 28 tonmeter HIAB autolaadkraan gekozen."


— foto: Nieuwe DAF FAN CF85 met 28 tonmeter HIAB kraan.

De HIAB XS 288 EP5 HiPro is een robuuste maar lichtgewicht autolaadkraan in de 24 tot 28 tonmeter categorie met een mast van 15,1 meter lengte. Bijzonder is zeker de X-functie die deze kraan meer bewegingsvrijheid in kleine ruimten biedt. Alle slangen lopen door de kolom en andere delen van de kraan, hetgeen bijdraagt aan minder slijtage en onderhoud. Door het zwenkmechanisme in een oliebad te laten draaien verhoogt dat de levensduur en vermindert het onderhoud. Verder beschikt deze kraan door zijn specifieke bouw over een hoog koppel. Van Wijngaarden bestelde tevens een losse pallethaak voor het laden en lossen van op deze manier verpakte lading. De besturing van de kraan geschiedt door middel van een HiPro systeem. Dit kenmerkt zich door een hoge snelheid, maar ook de Combi Drive afstandbediening met een instelbare variabele fijnbediening, die door de machinist zelf op de diverse bedieningstoetsen valt in te stellen. Dit garandeert een nog preciezere bediening van de kraan. Tevens kan door middel van deze afstandbediening de motor van de auto gestart en gestopt worden, om op die manier milieu en brandstof te sparen.

Van Wijngaarden beschikt over tien vrachtauto's, merken Scania en DAF. Een deel daarvan trekkers met (uitschuifbare) opleggers, semi-diepladers, schuifzeilentrailers en trailers met verrijdbare kraan. De resterende voertuigen zijn, net als de jongste aanwinst, uitgevoerd als bakwagen met autolaadkraan en aanhangwagen. Van Wijngaarden is eigenlijk een bedrijf dat van alle markten thuis is. "Wij rijden ondermeer voor de bouwwereld, filtergrint, scheepsmotoren, staal- en spoormaterieel. Maar ook bijvoorbeeld pakjes rijst die vanuit de haven naar een distributiecentrum worden gebracht. In deze tijd is het best gunstig als je niet afhankelijk bent van ťťn branche." (17 maart 2009)

 • in Alle Bestel- en Vrachtauto's vindt u technische gegevens en prijzen van alle bedrijfsvoertuigen.

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Veel belangstelling voor 410 pk
  LNG motor van Scania


  In Europa heeft al een groot ... > Meer

  Renault Trucks
  D-Access Narrow-Track 6x2


  Smalspoorchassis met Zeer als ... > Meer

  Renault
  Master Pick-up Dubbele Cabine 2.5 dCi 74kW L2 3,5t / L3 3,5t


  Renault Master in een voor en ... > Meer

  Bott Vario
  Kasten met schuifladen voor SUV


  Inbouwkast met schuifladen in ... > Meer

  Pacton
  Flex-XL


  De Pacton Flex-XL is een De 2 ... > Meer

  Iveco
  Trakker AD260T45 euro6


  Dit is een Iveco Trakker met ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Sprinter 316 CDI WB366 120kW 4x4


  Bij deze Mercedes Sprinter je ... > Meer

  MAN
  TGS 49.440 10x8 euro6


  MAN TGS 10x8 chassis werd de ... > Meer

  UNVI
  starts to build electric sightseeing buses


  The Spanish bus builder UNVI ... > Meer

  Volvo
  FH LNG 420 / 460


  Volvo levert de FH nu ook met ... > Meer

  Mercedes-Benz
  Econic 1838 LL


  Twee-assig Econic-chassis 380 ... > Meer

  MAN
  TGS 50.500 10x8 kipperchassis


  Kipperchassis met 50 ton gvw. ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon