of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
De Ford Ranger heeft een nieuw frontje, een grote sticker "nieuw" en kan nog steeds worden geleverd met suicide doors.


— foto: Nieuw front en nieuwe spiegels voor de Ford Ranger.

Bij tijd en wijle willen fabrikanten eens flink publiciteit voor een bestaand model, en plakken er dan een grote sticker op die zegt: NIEUW! Zo ook Ford, dat de terreinauto Ranger als "nieuw" introduceert op de Autosalon van GenŤve. Goed beschouwd is het niet meer dan het oude model met een nieuw front, andere achterlichten, andere spiegels, en een enigszins aangepast interieur. Aan de motoren verandert niets (zij het dat de 3.0 liter motor die enige tijd uit het programma was, opnieuw zijn intrede doet), de modellen blijven hetzelfde — een Single Cab, een Double Cab en een Super Cab — en houden gewoon de bestaande maten.

Er komt een 4x2 versie. Dat is wel nieuw.


— foto: Dit is het oude model.

Wat is er dan mis met de oude Ford Ranger? Helemaal niets, behalve dat hij alweer een paar jaar meegaat, en dat kan natuurlijk niet als je pickups bouwt. Een ander front, andere styling-elementen zijn dan wel verplicht. Nederland is eigenlijk geen interessante markt voor een Ford Ranger: echte heuvels ontbreken en 99,9% van de wegen is verhard. Maar voor wie in AustraliŽ woont, of in NamibiŽ, BraziliŽ of Pakistan, of noem al die landen maar op, is een Ranger-achtige auto een must. Het merendeel van de 4x4 pickups wordt dan ook in dit soort landen verkocht. In Nederland moet Ford het hebben van een paar overheidsinstanties die dingen in weilanden of wegbermen doen, wat boeren waarbij het erf af en toe modderig wordt, en paardenliefhebbers die veel trekkracht en tractie voor de aanhanger willen.

Nou, dat heb je, met een Ranger. De 2,5 liter diesel levert 105 kW, dat is niet spectaculair, maar het maximum koppel bedraagt 330 Nm bij 1800 rpm. De drieliter levert 115 kW en 380 Nm. Het mooie koppelverloop betekent dat je al vanaf iets boven stationair een redelijke trekkracht hebt. Je mag een aanhanger van 3 ton gvw trekken. De terreinspecificaties van de Ranger zijn ook okay, met bijvoorbeeld een maximale hellingshoek voor/achter van 42/49 graden en een maximale zijwaartse hellingshoek van 49 graden. De doorwaadhoogte bedraagt 75 cm, hopenlijk zullen we dat in Nederland nooit meer nodig hebben.


— foto: Nieuwe achterlichten voor de Ford Ranger.

Het begrip Single Cab en Double Cab snappen we: enkele en dubbele cabine. De Super Cab — ook niet nieuw — is een tussenvorm, en wel een heel bijzondere. Deze heeft namelijk achterportieren die "de verkeerde kant op" openen. Kent u nog de Lincoln Continental uit de jaren-zestig? Juist, suicide doors noemden ze dat. De Ford Ranger Super Cab heeft die ook, alleen mogen ze natuurlijk geen suicide doors meer heten. Je kunt er ook geen zelfmoord mee plegen, want ze zijn beveiligd tegen het openen onderweg. Het is maar dat u het weet. Ook niet nieuw trouwens, het "oude" model had dit ook.


— foto: Hiermee trek je bekijks: verkeerd openslaande deuren.

In Nederland gaat Ford ook van de "nieuwe" Ranger niet zoveel auto's verkopen. Dat ligt niet aan de auto, dat ligt aan Nederland. Het kleine aantal mensen dat dit soort auto's koopt, heeft bovendien de keuze uit een hoop concurrenten: Isuzu D-Max, Toyota HiLux, Iveco Massif, Land Rover Defender Pickup, Nissan Navara, en zelfs Mercedes-Benz verkoopt een G-serie pickup maar dan alleen op speciale bestelling. De opgefriste Ranger staat vanaf juni in de Nederlandse showrooms.
(24 februari 2009)

 • in Alle Bestel- en Vrachtauto's vindt u technische gegevens en prijzen van alle terreinauto's op grijs kenteken.

 • heeft u ervaring met de Ford Ranger, of wilt u reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  T'rent / H&W
  LZV-combinatie met 6x2 chassis, 2-assige en 1-assige wipkar


  Voor kruipruimte-isolatie de ... > Meer

  Tesla
  concept trekker nog ongeschikt voor de Europese markt


  Tesla heeft in Los Angeles de ... > Meer

  Hoekstra Renova
  3,5 tons Kipper


  Kipperopbouw op 3,5 tons of ... > Meer

  K6 Minilube
  K6 Minilube


  Verplaatsbaar, handbediend te ... > Meer

  Vako
  Vakov


  Demontabel hulpframe voor een ... > Meer

  Terberg
  YT 182 DT 4x2


  Terminaltrekker uit de van en ... > Meer

  Lamboo
  European Trailer Care


  Lamboo Repair heeft in 2010 ... > Meer

  Scania
  R440 A 6x2/4 Low Liner


  Drie-assige Scania R-serie De ... > Meer

  Volvo
  FH420 8x4 C-ride kipper


  Volvo FH 420 8x4 widespread ... > Meer

  Kraankeuring bij Heisterkamp Techniek
  ALK


  Heisterkamp Techniek keurt nu ... > Meer

  DAF
  Anti-diefstalkraag (TRP 1536192)


  Vulleidingkraag voor TRP ... > Meer

  Volvo
  FE280 4x2 Low


  Volvo FE twee-assig 18- tot / ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon