of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
\
bedrijfsauto.com > nieuws >
Open brief aan Balkenende en Bos: Als u wilt dat burgers weer gewoon geld uitgeven, geef ze dan zekerheid over hun oudedagsvoorziening.

LAATSTE OPROEP:

Geachte Premier Balkenende en Minister Bos,

Natuurlijk weten wij, de burgers, uw inkomstenverzamelaars, niet alles wat u in Den Haag aan het bekokstoven bent. Eťn ding valt wel erg op, u steekt miljarden in het bankwezen en grote concerns, begrijpelijk want u vreest natuurlijk voor IJslandse toestanden, maar voor de rest horen wij niets. Het is u hopelijk toch wel duidelijk dat deze creditcrisis veroorzaakt is door totaal onbekwame, graaiende bankdirecteuren, financieel adviseurs welke totaal verkeerde adviezen gaven, graaiende managers welke uitsluitend aan eigen voordeel dachten en niet aan de toekomst van het bedrijf waar ze voor werkten. Daarbij zijn er ook nog een handjevol (criminele) projectontwikkelaars die er voor gezorgd hebben dat een doorsnee MKBer door de torenhoge huurprijzen het water aan de neusgaten staat.

Natuurlijk begrijp ik ook nog wel dat mijn kleine onderneming, welke, net als vele andere kleine en middelgrote ondernemingen een enorme omzet terugval voor de kiezen krijgen en daar door minder winst,zelfs verlies maken, u geen snars interesseert.

Toch wil ik u een klein beetje helpen om te proberen de rust binnen Nederland terug te winnen en u hiermee te behoeden voor een dreigende volksopstand tegen u gericht waarbij het niet ondenkbaar is dat u beide met pek & veren het land uit wordt gejaagd.

Stuurt u ook onmiddellijk de heer Wellink, directeur van de Nederlandse bank, weg welke het presteert om in Mei te zien dat deze crisis er aan kwam en ook zeker al wist dat het IJslandse bank avontuur helemaal fout zou lopen. Deze man verdient geen enkel respect en moet zijn totale kapitaal aan de gedupeerde burgers beschikbaar stellen en daarna, geheel ontkleed met dubbel pek en veren weg sturen en nooit meer terug komen.

Stopt u onmiddellijk met het uitkeren van bonussen in bank en/of bedrijfsleven daar waar deze eventuele bonus op grond van eerder gemaakte afspraken zou plaatsvinden.
U heeft het over het treffen van minder plezierige maatregelen, helmaal mee eens! Alle bestuurders, ex bestuurders en managers van pensioenfondsen en andere bedrijven, welke in het verleden al graaiend en zonder positieve resultaten, vermogens hebben opgestreken, dwingen hun kapitaal in te leveren en zonder wachtgeldregeling weer aan de sollicitatieplicht zetten.

Past u aub op dat u niet al onze schulden te gemakkelijk overhevelt naar onze volgende generaties, is natuurlijk wel erg makkelijk maar niet wenselijk. Blijft u ook af van de Pensioen/AOW leeftijdsgrens. Geef wel 65 plussers een eenvoudige mogelijkheid om vrijwillig door te blijven werken, wat ik bedoel, top dan niet zeer progressief/lees agressief, hun extra gegenereerde inkomen af. Beloon ze voor hun bijdrage bij het overdragen van hun(vaak onmisbare) kennis.

Als u meer arbeidskrachten op de markt wilt hebben dan kan ik er al een stel aanwijzen die iedere ochtend mij staan uit te lachen als ik weer op pad ga om wat te verdienen. Zij gaan vissen of ergens klussen of lekker in de tuin liggen met leuke vakantiefoldertjes. Het zijn geen gepensioneerden maar erg zielige mensen, ze hebben een burn-out of kunnen niet onder druk werken enz. enz. Schroomt u niet mij om namen te vragen!

Ik bedoel hier niet de ECHTE WAOers mee, blijft u daar svp van af en vereenvoudig aub hun recht op de mogelijkheden.

Geef ook eens zekerheid aan ons (het volk). Als ik mij zelf als voorbeeld mag stellen, Al jaren wordt ik door onder andere mijn accountant gewaarschuwd dat als ik 65 ben er helemaal geen AOW meer zal zijn dus ben ik al zo'n 30 jaar terug voorzichtig begonnen met een klein beetje sparen, met hard werken heb ik ook een huis met klein hypotheekje en zelfs nog een tweede huis, hypotheekvrij, in een zonnig land. Allemaal betaald met eerlijk verdiende centjes en ook alles ieder jaar bij mn aangifte verantwoord aan uw inspecteurs. Voor mijn gevoel heb ik dus wel een klein spaarpotje voor de oude dag.

Nu komt de clou, ik zit boven op mn centjes en maak mij ontzettend zorgen of ik later wel voldoende heb om van te leven en of ik, indien nodig, voldoende zorg kan krijgen/bekostigen. Hoe gaat mijn inkomen er straks uitzien, is er nog AOW enz. enz. Als u mij nu wat zekerheid geeft in deze zogenaamde verzorging-staat,ik bedoel dus, WAT krijg ik straks aan AOW? WAT kan ik verwachten betreffende zorg? Als ik dat op een rijtje zou kunnen zetten dan bleef IK niet op mn centen zitten en ging alles lekker uitgeven,goed voor mij, goed voor de economie en goed voor u! Ik weet zeker dat met mij vele anderen dit voorbeeld zouden volgen, onze kinderen hebben het goed en waarom zou ik het geld voor hun achterlaten?? IK heb er toch voor gewerkt! En NL zit overigens al vol met niet werkende lapzwansen,levend van Pa's vergaarde kapitaal, waarschijnlijk ook nog van graaikapitaal aan welke gewoonte u absoluut met de grootste spoed een eind moet maken!

Als transporteur zal het uit mijn mond raar klinken maar gaat u aub niet heel NL vol met asfalt leggen maar zorg er wel voor dat woon en werk gebieden goed bereikbaar zijn. Gaat u eens nadenken om mensen er toe aan te sporen om vlak bij hun werk te gaan wonen of vlak bij hun huis te gaan werken. Beloon mensen niet welke in bv Duitsland wonen en onder andere op uw ministerie in Den Haag werken,daar kunt u veel geld mee besparen, goed voor de schatkist, goed voor milieu/fileprobleem! En wilt u uw Brusselse collega's ook even aanspreken dat ze niet alle milieuproblematiek/co2 uitstoot enz. moeten afwenden op de transportbranche. Zolang u namelijk toestaat dat de consumenten in Februari aardbeien kunnen eten dan bent u mede verantwoordelijk voor deze transportbewegingen. Bovendien, wilt u de voedselproducerende (derdewereld) landen dan hun enige inkomstenmogelijkheid ontnemen??


— foto: Donkere wolken boven de toekomst van de hardwerkende burger, zo voelt menigeen de bezuinigingsplannen van de overheid.

Om de criminaliteit te bestrijden: kijk gewoon eens naar "bepaalde figuren" met dure auto's/vila's en laat ze gewoon even uitleggen hoe ze aan het kapitaal gekomen zijn. En kunnen ze het niet verklaren? In beslag nemen die handel! Zo simpel!

Gaat u ook eens nadenken om een tweede man/vrouw op bus en tram te zetten. Nu lopen deze mensen in de ww terwijl ze zo goed en goedkoop kunnen bijdragen aan een veiliger openbaar vervoer. Tot slot wil ik u verzoeken de weten en regels te vereenvoudigen en daarnaast ook strikt na te leven. Tegelijk wil ik u dringend verzoeken deze wetten en regels uitsluitend te gebruiken om de samenleving veilig en leefbaar te houden en NIET domweg te bekeuren om geld voor uw begrotingsverspillingen te genereren!

Ach, mijn plannen zullen een utopie zijn want ook ik realiseer mij donders goed dat u uitsluitend zal proberen uw eigen hachje te redden, uw regeerperiode uit wilt zitten en mocht dat niet lukken dan wacht u een riante wachtgeldregeling tot de dood ons scheidt! Mij wacht niets, en ik wil eigenlijk ook niets, ik hoop alleen dat u mij toestaat in alle rust mn eigen centjes op te eten en als ik zelf niet meer kan eten u iemand beschikbaar wilt stellen mij met eten enz. te helpen. Ik beloof u dan dat ik niet voorop te staan met de pek en de veren!

M.vr.gr.
Burger en transportondernemer uit Utrecht.
(naam en adres bij de redactie bekend)

(22 februari 2009)

Commentaar redactie: Uw pek en veren gaan wel erg ver. Maar de boodschap komt duidelijk over: hard werkende burgers dreigen de dupe te worden van graaiende bankdirecteuren. Verlies niet uit het oog dat Bos heeft ingegrepen in de bankwereld om een financiŽle "meltdown" te voorkomen, en daarbij ook allerlei voorwaarde stelt aan banken. Wellicht dat "Den Haag" nog eens moet nadenken over een onbedoeld bij-effect van verhoging van de AOW-leeftijd, namelijk dat burgers hun geld nog meer gaan opsparen in plaats van uitgeven.

Reacties:
Geheel uit het hart gegrepen. Ik sta hier voor 200% achter, want de waarheid mag en moet ook eens op tafel en niet alleen eronder. Afwachten of ze het ook begrijpen (denk het niet want dan kom je aan hun beurs).
Reinier Vooijs, Vooijs Transport, Katwijk.

Geweldige aktie, ik kan dit heel erg waarderen. Vooral omdat de schrijver niet alleen dit grote probleem beschrijft, maar ook met oplossingen komt, super! Schreeuwen kunnen we allemaal, maar hoe verder, daar gaat het om.
Sake Groenewold, Groenewold Transport, Stadskanaal.

 • wilt u reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  GLE / ICTS neemt service-activiteiten van
  Van Eck op Schiphol over


  GLE, onderdeel van > Meer

  Girteka Logistics
  koopt 500 DAF's XF


  Girteka Logistics uit Vilnius ... > Meer

  Opel
  Vivaro Floorcab L2H1 2.9t 2.0 CDTI 66kW / 2.0 CDTI 85 kW / 2.5 CDTI 107 kW


  Vivaro Floorcab (ook wel voor ... > Meer

  SPIER
  BDF wissellaadbakken 715 - 745 - 765 - 782


  SPIER BDF Plywood in en maten ... > Meer

  GS Meppel
  AV-2800 LCU


  Drie-assige uitschuifbare met ... > Meer

  Iveco
  Stralis AD 260S27 XFP-D CNG


  Iveco Stralis drie-assig met ... > Meer

  Carrier
  Maxima dieselmotor


  Gebruikte dieselmotor voor In ... > Meer

  Schenk Tanktransport
  bestelt boordcomputers van GreenCat


  Schenk Tanktransport heeft al ... > Meer

  Van Eck
  ECKstreme light met zijdeuren


  Lichtgewicht-uitvoering van 2 ... > Meer

  MAN
  TGS 49.440 10x8 euro6


  MAN TGS 10x8 chassis werd de ... > Meer

  Humbaur
  Aanhanger service en verkoop


  Heisterkamp Techniek is vanaf ... > Meer

  Faymonville
  Telemax Uitschuifbare platte oplegger


  Uitschuifbare platte oplegger ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon