of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Dieselproblemen blijven, maar gezamenlijke aanpak lijkt wel resultaten op te leveren.

De problemen met bacteriegroei in dieselolie die zich vorig jaar bij veel transportbedrijven manifesteerden, lijken af te nemen. Op een breed front wordt momenteel preventieve actie ondernomen: zowel bij producenten, groothandels en bij gebruikers. Volgens diverse handelaren en transportondernemers leidt dat tot merkbaar minder pechgevallen.

Vorig jaar veroorzaakten deze problemen veel commotie. Vrachtauto's vielen stil omdat bacteriŽn de brandstoffilters blokkeerden (het zogenaamde filter blocking). Een klein micro-organisme dat grote schade en gevolgschade veroorzaakte. Bij getroffen trucks moet het complete brandstofsysteem worden gereinigd, en ondergrondse tanks bij transportbedrijven moesten worden gereinigd.

Wim Verheul, wagenparkbeheerder van VT Verkerk, meldt dat zijn bedrijf een grote schadepost heeft geleden. "Wij hebben een ondergrondse dieseltank van 30 kuub, die moest worden leeggepompt in een tijdelijke tank en helemaal worden schoongemaakt door de leverancier. Verder moesten de leidingen bij vrachtwagens worden schoongespoeld." Maar de situatie is nu weer normaal.

Arno van der Ham van Seneca Transport in Ameide, die vorig jaar nog kampte met gestrande trucks op de vluchtstrook, zegt de situatie weer onder controle te hebben. "We moeten wel bij iedere beurt de brandstoffilters van de auto's reinigen. En in onze tank gooien we een keer per jaar een anti-bacterieel middel. Dat komt dan ook weer in het brandstofsysteem van de vrachtauto's terecht. Zo houden we de boel schoon."

Volgens brandstofleverancier Autofood zijn er ook bij raffinaderijen verbeteringen doorgevoerd in de brandstof. "Het product is verbeterd naar aanleiding van de klachten uit de markt. De diesel die vorig jaar is geleverd voldeed wel aan de specificaties, maar binnen die normen kon de samenstelling nog zodanig worden verbeterd dat bacteriŽn er minder vat op hebben."


— foto: Oliemaatschappijen zijn door de bedrijfstak verzocht de biodiesel te verbeteren.

De Van der Sluis Groep uit Geertruidenberg, eveneens een grote brandstofleverancier, heeft eind vorig jaar de marktpartijen bijeengeroepen en een plan van aanpak gepresenteerd. In dat plan roept Van der Sluijs alle betrokkenen op om zorgvuldiger om te gaan met de diesel. Gebruikers moeten hun filters regelmatig reinigen, bij geconstateerde vervuiling direct maatregelen nemen, en voltanken om condensvorming tegen te gaan. Leveranciers van tankinstallaties moeten tanks zodanig installeren dat condensvorming en vervuiling wordt tegengegaan of makkelijk kan worden verwijderd.

Handelaren moeten in het logistieke traject het product beter beschermen, en de oliemaatschappijen moeten maatregelen nemen om het product minder gevoelig te maken voor bacterievorming, zo staat te lezen in de presentatie van Van der Sluijs. Het bedrijf verwacht vanaf het eerste kwartaal van dit jaar merkbare verbeteringen.

Leveranciers van chemische toevoegingsmiddelen voor dieselolie, hebben nog geen spectaculaire verkoopstijging geconstateerd. F. van Rijckevorsel van Fortť, dat een dergelijk middel levert, meldt dat dit soort producten al jaren op de markt is, en dat de verkoop stabiel is.
(11 februari 2009)

 • in Alle Bestel- en Vrachtauto's vindt u technische gegevens en prijzen van alle bedrijfsvoertuigen.

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Veel belangstelling voor 410 pk
  LNG motor van Scania


  In Europa heeft al een groot ... > Meer

  Renault Trucks
  D-Access Narrow-Track 6x2


  Smalspoorchassis met Zeer als ... > Meer

  Peugeot
  Expert Platformcabine L2 2.0 HDi 88kW


  Opbouwtoepassing van de ... > Meer

  MAN
  TGL 12.250 4x2 BLS


  Door MAN Competence Center 90 ... > Meer

  Nooteboom
  OSD-85-05V


  5 assige naloop gestuurde = ... > Meer

  Mega Multitruck
  Van Diesel 600 / Electrisch


  Eťn van de kleinste Het is kg ... > Meer

  Krone
  Multilock - Multiblock


  Krone rust zijn van het type ... > Meer

  Frankrijk
  Ecotax


  De Ecotax is een nieuwe voor ... > Meer

  Container QuickLock
  container vergrendelsysteem


  De Container Quick-Lock werd ... > Meer

  Schmitz
  S.CF Sliding


  Universeel containerchassis, ... > Meer

  Volvo
  FH 550 6x4T Euro6


  Volvo FH zwaart met drie twee ... > Meer

  Stas
  Agrostar S300CX


  Bulkkipper van de Belgische ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon