of direct naar  
  Snel naar:
bestelauto's
carrosserieŽn
trekkers

Extern zoeken: logistiek.com
groothandel.net
pallets
verpakkingen.com
 
bedrijfsauto.com > nieuws >
Actiemodellen helpen importeurs en dealers van bestelauto's de winter door.

Met een veelheid aan kortingsacties en speciale (goedkope) modellen, proberen leveranciers van bestelauto's de winter goed door te komen.


— foto: Actie-Caddy concurreert met goedkope Franse bestelwagens.

Het gaat zowel om landelijke acties van importeurs, als om lokale acties van dealers.

Zo heeft Ford deze week een "kale" versie van de Transit geÔntroduceerd: de Transit Business Edition. Deze is gebaseerd op de goedkoopste versie, de 260S met voorwielaandrijving, en heeft een kariger uitrusting. Er zit nog wel centrale deurvergrendeling en ABS op, zo laat Ford weten, "en electrisch bedienbare portierramen". De prijs: € 16.495.

Concurrent Mercedes-Benz verkoopt een nog goedkopere Vito: de 109 CDI Functional, voor € 16.300. De Functional is een eenvoudige uitvoering, die overigens al veel langer bestaat. De Vito heeft wel een iets kortere laadruimte dan de Ford Transit. De verlengde Vito Functional wordt aangeboden voor € 17.100.

Mercedes-Benz biedt op de Belgische markt een Sprinter Amigo aan. De Sprinter is, zoals bekend, de grote bestelauto van het Duitse merk. De Sprinter Amigo, die in Nederland niet wordt gevoerd, kost € 16.495. In Nederland kost de goedkoopste Sprinter, de 209 CDI Functional WB325, € 18.800.

De plotseling aandacht van de importeurs voor goedkope uitvoeringen is begrijpelijk. De koper is kritischer geworden en let meer op de prijs. De verkoopaantallen zijn teruggelopen, maar volgens een importeur (die niet met naam genoemd wil worden) is de situatie "niet dramatisch. We hebben wel ons beleid aangepast aan de gewijzigde marktvraag".

Eerder al berichtten we (I, II) dat de importeurs van Peugeot, CitroŽn en Renault reeds vervangen modellen opnieuw van stal hebben gehaald en die nu aanbieden als goedkoop alternatief voor nog geen tien mille. Om geen marktaandeel te verliezen, houden de verkooporganisaties elkaar scherp in de gaten en kijken ze of ze elkaar kunnen aftroeven. Zo heeft Volkswagen de Caddy in "kale" versie (Baseline) op de markt gebracht voor 10.350 euro, zolang de voorraad strekt. Normaal kost de eenvoudigste Caddy 12.700 euro maar die is rijker uitgerust dan de Baseline.


— foto: Vito geadverteerd voor 14.999 euro.

Ook op het niveau van de dealers is het een en ander gaande. Mercedes-Benz-dealer LIAM uit de regio Leiden adverteert met "Mercedes-Benz Vito v.a. € 14.999". Doorgeklikt naar de LIAM-website blijkt dat niet helemaal te worden waargemaakt: de goedkoopste Vito kost gewoon 16.300 euro, keurig zoals in de prijslijst. De koper kan wel een laadruimtepakket cadeau krijgen ter waarde van 1050 euro. De acties gelden alleen voor de bestaande voorraad en hebben tot doel deze te verminderen.

Woordvoerder S. van der Maarel van LIAM vertelt dat de actie een succes is. Hij benadrukt dat het bedrijf geen prijsstunts uitvoert: "Wij gaan actief om met de voorraad. Maar dat doen we altijd al. We richten ons op ondernemers in de regio, en willen ons onderscheiden ten opzichte van dealers van andere merken in de regio. Soms doen we dat met actiemodellen van de importeur, soms nemen we zelf het initiatief."


— foto: Actie op de Ford website: een "echte mannenpakket" voor 1000 in plaats van 3500 euro.

Lokale doelgroep of niet: het is duidelijk dat er momenteel goed valt te shoppen voor kopers van bestelauto's. Is het niet met de nieuwe actiemodellen van de importeurs, dan wel via aanbiedingen van dealers die van hun voorraad af willen. Zodra de markt weer aantrekt, zullen ook de prijzen weer stijgen, zo is de verwachting — met andere woorden: wie toch al iets moest aanschaffen kan nu een goede slag slaan.

(27 januari 2009)

 • in Alle Bestel- en Vrachtauto's vindt u technische gegevens en prijzen van alle bedrijfsvoertuigen.

 • wilt u uw mening geven over dit onderwerp, of reageren op wat hier wordt geschreven? Mail ons uw commentaar.
 •  
  bedrijf / product / merk  Astrata
  VanLinc: wagenparkbeheer voor bestelwagens


  Real-time informatie over en ... > Meer

  Krone
  Dryliner Huckepack


  Gesloten drie-assige ... > Meer

  Nooteboom
  1-assige boottrailer


  Lichte boattrailer met ťťn in ... > Meer

  Volvo
  FE S 6x2V NLA Vuilniswagen


  Dit is een vuilniswagen met ... > Meer

  GS Meppel
  4-assige machinewagen


  Deze vier-assige van GS is en ... > Meer

  Van Eck
  Mega LZV


  LZV voor volumetransport, Van ... > Meer

  Maurer
  TGX 53.540 10x4/6 BLS


  Deze vijf-assige trekker is 2 ... > Meer

  Floor
  S-line


  Drie-assige made in Holland. ... > Meer

  Pacton - Luchtenberg
  TBZ 233 Koeltrailer


  Koeltrailer bestaande uit een ... > Meer

  DAF
  FTG XF510 SuperSpaceCab verlengd


  Verlengde uitvoering van de ... > Meer

  Scania - Lamberet - Carrier
  Zero Emission Distributiecombinatie


  Deze prijswinnende combinatie ... > Meer

  Gemco Mobile Safety
  EasyStep voor MAN TGM


  De electrisch aangedreven van ... > Meer


  Waarom meedoen?
  Info for foreign merchants.


  Meld u aan voor de nieuwsbrief.
  Nieuws te melden? Stuur uw bijdrage naar Redactie bedrijfsauto.com
  Postbus 441
  9700 AK  Groningen
  info@bedrijfsauto.com
  © 1998-nu Corneliszoon