home > nieuws >
     
Hyundai introduceert lichter gemotoriseerde versies van de H300.


—foto: H300 nu ook met minder sterke motoren.

Hyundai heeft twee versies van de H300 ge´ntroduceerd met minder motorvermogen en een lagere prijs, om het aanbod beter af te stemmen op de vraag. Tijdens een open dag van importeur Greenib Car, konden dealers en potentiŰle klanten kennis maken met de nieuwe varianten van de H300.

De H300 is vorig jaar ge´ntroduceerd, en betekende een opvallende koerswijziging van de Koreaanse fabriek. De voorgangers blonken altijd uit in eenvoud, waren echte rechttoe-rechtaan bestelauto's, maar flink doorrijden op de snelweg met een H100 of H200 is geen pretje. Vooral de oude types vertoonden een matige stabiliteit en het veercomfort was dusdanig dat je niet een hele dag in zo'n auto wil doorbrengen. Maar de H200 was altijd mateloos populair bij de schilder, de klussenier en andere vaklieden die er regionaal mee rondreden, er weinig omkijken naar hadden en genoeg hadden aan een auto "die het altijd doet".De H300 zit heel anders in elkaar. De aanblik van de voorzijde, de zit achter het stuur, de rij-eigenschappen en de prestaties zijn meer die van een MPV. Bekijk je de auto van de zijkant of de achterkant, dan is hij nog steeds een bestelbus. Met twee schuifdeuren ook nog, en met redelijk royale afmetingen. Bij de introductie was uitsluitend de 2.5 CRDI VGT leverbaar, die 125 kW / 392 Nm levert en de auto naar een topsnelheid van 180 km/h sleurt. Gemiddeld verbruik: 8,5 l/100 km.

Dat zei de regionale klusseniers en electriciens niet zoveel. Die stellen wel prijs op het comfort en de rij-eigenschappen, maar willen gewoon een auto "die het altijd doet", en niet te duur. Hyundai heeft daarnaar geluisterd, en komt nu met een H300 2.5 CRDI WGT, leverbaar met 85 kW / 343 Nm (topsnelheid: 154 km/h, gemiddeld verbruik: 8,3 l/100 km) of 100 kW / 343 Nm (topsnelheid: 167 km/h, gemiddeld verbruik: 8,3 l/100 km). Nog steeds behoorlijke waarden, maar belangrijker is dat de minder sterke versie nog 1000 euro goedkoper is: hij is namelijk leverbaar vanaf 15.990 euro. "In combinatie met een productgarantie van drie jaar, ongeacht het aantal kilometers, is dit veruit de beste aanbieding in het segment", vindt de importeur dan ook.
(23 december 2008) • meer informatie over Hyundai vindt u in de rubriek Hyundai bestelwagens.

 • in Alle Bestel- en Vrachtauto's vindt u technische gegevens en prijzen van alle bedrijfsvoertuigen.

 • heeft u ervaring met de Hyundai H300 of H200? Mail ons commentaar of ervaringen. Goede reacties worden beloond met publiciteit.  Vind DAF dealers op bedrijfsauto.com.

  postcodegebied

  (toelichting: postcodegebied is eerste cijfer(s) van de postcode; voer B in voor Belgische adressen.)
  Voeg uw bedrijfsbanner toe aan deze pagina. Kosten € 40,00 per jaar (automatische verlenging tot wederopzegging). Geen bijkomende kosten. Meer informatie.


 •    
  copyright notice