home > nieuws >
     
CaliforniŽ gaat op grote schaal aardgastrucks inzetten om luchtkwaliteit te verbeteren.


—foto: Aardgas wordt nu grootschalig ingezet in het transport in de omgeving van Los Angeles.

Daimler Trucks North America (DTNA) heeft meer dan 230 trekkers met aardgasaandrijving verkocht aan de staat CaliforniŽ in de VS. Tijdens een officiŽle overdracht in de haven van Long Beach namen chauffeurs van transportonderneming California Cartage 132 aardgastrucks in ontvangst. In de komende weken zullen nog eens 100 voertuigen worden overgedragen. De aanschaf is gedaan in het kader van het Clean Truck Program, een programma om de luchtkwaliteit in havengebieden te verbeteren. De transportonderneming heeft zich verplicht om schone trucks te kopen, in ruil voor financiŽle voordelen.

De trucks van het type Sterling Set-Back 113 zijn door DTNA af fabriek met aardgasaandrijving uitgerust en werden in opdracht van de havenautoriteiten door California Cartage besteld. Burgemeester Bob Foster van Long Beach spreekt over "een belangrijke mijlpaal op weg naar een gezonder milieu en meer productiviteit in de haven. De autobussen in onze stad rijden al jaren op aardgas, maar deze vrachtwagens hebben aardgasaandrijvingen van de nieuwste generatie en zijn nog krachtiger en nog schoner."Chris Patterson, president en CEO van Daimler Trucks North America: "Met de introductie van de Set-Back 113 op aardgas bieden wij onze klanten een zuinige, schone en krachtige truck, die is uitgerust met de schone technologie van de toekomst. Bovendien hebben onze klanten de mogelijkheid om een truck te vinden die perfect aansluit op hun behoefte. Daartoe bieden wij de keuze uit onze uitgebreide modelrange van de voertuigklassen 3-8, waaronder de nieuwe Freightliner diesel-hybridevoertuigen, de middelzware M2 trucks met aardgasaandrijving en de vanaf 2010 leverbare nieuwe typen met SCR BlueTec technologie van Detroit Diesel."

Robert Curry Jr., directeur van California Cartage: "Onze tests hebben bewezen dat de nieuwe aardgastechnologie een jaarlijkse besparing op brandstof- en exploitatiekosten van duizenden dollars kan opleveren. Daarbij komen nog besparingen op gezondheidskosten en de voordelen van lagere emissiewaarden. Onze chauffeurs en industriŽle partners in staten als CaliforniŽ profiteren bovendien van belastingvoordelen voor voertuigen met alternatieve aandrijvingen. Ook de brandstofleveranciers komen in aanmerking voor deze stimuleringsmaatregelen, zodat de mate van beschikbaarheid snel zal stijgen."

Volgens Cal Cartage worden de trucks geŽxploiteerd door kleinere wagenparken en zelfstandige transporteurs.
(15 december 2008) • meer informatie over vrachtauto's vindt u in de rubriek vrachtauto.

 • in Alle Bestel- en Vrachtauto's vindt u technische gegevens en prijzen van alle bedrijfsvoertuigen.

 • wilt u uw mening geven over dit bericht, of heeft u ervaring met dit product? Mail ons commentaar of ervaringen. Goede reacties worden beloond met publiciteit.  Vind DAF dealers op bedrijfsauto.com.

  postcodegebied

  (toelichting: postcodegebied is eerste cijfer(s) van de postcode; voer B in voor Belgische adressen.)
  Voeg uw bedrijfsbanner toe aan deze pagina. Kosten € 40,00 per jaar (automatische verlenging tot wederopzegging). Geen bijkomende kosten. Meer informatie.


 •    
  copyright notice